Crossborder event 14 november 2018

Op woensdag 14 november organiseren wij in samenwerking met EURES Scheldemond en VOKA een Crossborder evenement in Gent. Doelstelling is om ondernemers uit Vlaanderen en Nederland samen te brengen om met elkaar te netwerken en de mogelijkheden en kansen te ontdekken van internationaal ondernemen.

Tijdens het evenement worden diverse onderwerpen behandeld gericht op het zakendoen tussen Nederland en België in algemeen, maar ook tussen de grensgebieden Antwerpen, Oost- en West Vlaanderen, Zeeland en Brabant. Voor dit evenement worden zowel Vlaamse als Nederlandse ondernemers uitgenodigd. Het bezoeken van dit evenement en de aansluitende kennissessies is volledig kosteloos en wordt u aangeboden door onze kennispartners.

Rondvaart North Sea Voorafgaand aan het evenement bieden wij onze kennispartners in samenwerking met North Sea Port de gelegenheid om een rondvaart te maken door de havens van Gent. Het bezoeken van North Sea Port-Gent is een unieke ervaring. U beleeft de haven van binnenuit en bezoekt plaatsen die u niet kent en waar u normaal zelfs niet kunt of mag komen. Hebt u altijd al eens de haven van binnenuit willen ontdekken? Dan kunt u samen met andere ondernemers het havengebied Gent bezoeken via een rondvaart. Een gids neemt u graag mee op sleeptouw en loodst u met veel passie door de haven. Daarnaast zal er ruimschoots de gelegenheid zijn om met elkaar te netwerken.

Copyright foto: North Sea Port

Gedurende de bijeenkomst  zijn er tal mogelijkheden om te netwerken, 1-op-1 gesprekken te voeren en kennissessies te volgen over uiteenlopende thema’s met betrekking tot grensoverschrijdend ondernemen, zoals:

  • Aannemen personeel
  • Cultuurverschillen
  • Zakendoen in Nederland en Vlaanderen
  • Vestigingen in Nederland of Vlaanderen
  • Tips en adviezen over internationaal zakendoen
  • Werken over de grens
  • Overnemen van internationaal bedrijf
  • Internationaal registreren van merk en idee
  • Belangrijke wet- & regelgeving

EURES Scheldemond zet zich in voor het bevorderen van de arbeidsmobiliteit in de grensstreek Vlaanderen-Nederland door de organisatie van gerichte activiteiten gefocust op werkzoekenden en werkgevers. In het partnerschap werken UWV Werkbedrijf & VDAB, vakbonden, werkgeversorganisaties en lokale overheden samen om de arbeidsmobiliteit in de grensregio te bevorderen.

 

Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen is een Vlaamse werkgeversorganisatie. Als netwerk van ondernemingen vertegenwoordigt het meer dan 18.000 ondernemingen en daarmee 65% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen en 66% van de private werkgelegenheid. In totaal gaat het om meer dan 910.000 werknemers.

Seminars & workshops

Ronde 1
1. Hoe maakt u goed zichtbaar wie u bent in de war for talent op de arbeidsmarkt? (Yves Pilet/Martin Rijk/UWV)
2. Hoe begin je een vestiging in Nederland / Zeeland – (Invest in Zeeland)
3. De wetten, regels en fiscaal advies bij grensoverschrijdend ondernemen (DRV Accountants en Adviseurs)
4. Hoe pak ik de kansen voor groei door over de grens te kijken- (Take5)
5. Belangrijkste aspecten bij zakendoen in BE (export, import & vestiging openen) -– (Deloitte Vlaanderen)

Ronde2
6. Fiscaal- en sociaaljuridische aandachtspunten bij grensoverschrijdende tewerkstelling van werknemers (SdWorx)
7. Personeel in het buitenland – Nederland en Belgie verschillen meer dan u zou verwachten! (Interfisc).
8. Cultuurverschillen Nederland-Vlaanderen of Business & internationaal klanten vinden en binden (Take5 België)
9. Internationale (online) marketing – verschil in aanpak tussen de landen (wat werkt wel en wat niet) (spreker volgt)

Aanmelden

Locatie

Voorprogramma – rondvaart havens Gent
Bezoekerscentrum North Sea Port

Contactgegevens

Rigakaai 1

9000 Gent

Hoofdprogramma – VOKA Gent

Lammerstraat 18
9000 Gent, België

 

Programma (nog concept)

Voorprogramma (optionele deelname)

12.30 – 13.00 Ontvangst bezoekerscentrum
13.00 – 15.00 Boottocht en rondleiding havens Gent (inclusief lunch)

Hoofdprogramma (bij keuze uit alternatieve opzet) 

15.15 – 15.45 Inloop bij VOKA Gent
15.45 – 16.30 Opening namens Eures, VOKA en Frame21 CBO plus plenaire discussie aan de hand van stellingen
16.30 – 17.15 Eerste ronde kennissessies
17.15 – 18.00 Tweede ronde kennissessies
18.00 – 20.00 Walking dinner + netwerken met de MeetMatch netwerkapp

 

 

Netwerken via de MeetMatch zakelijk speeddaten app
Hiermee is het mogelijk om zeer efficiënt te netwerken. De MeetMatch artificiële intelligentie brengt je samen met de juiste mensen. Maar, als je wilt, behoud jij de volledige controle hoelang je met iemand spreekt. Met Meetmatch word je geconnecteerd met andere ondernemers uit de grensgebieden Nederland en Vlaanderen en levert dit mooie en nieuwe kansen op!

Partners

(Organisatorische partner)

Zeeland Business is het ondernemerplatform voor Zeeland en West-Brabant. Onder deze merknamen worden in Zeeland en West-Brabant diverse zakelijke magazines, netwerkevents en ondernemers- en startersdagen georganiseerd.

(Organisatorische partner)

Eures Scheldemond zet zich in voor het bevorderen van de arbeidsmobiliteit in de grensstreek Vlaanderen-Nederland door de organisatie van gerichte activiteiten gefocust op werkzoekenden en werkgevers. In het partnerschap werken UWV Werkbedrijf & VDAB, vakbonden, werkgeversorganisaties en lokale overheden samen om de arbeidsmobiliteit in de grensregio te bevorderen.

 (Hoofdpartner)

Frame21 is er voor lokale en regionale ondernemers, maar ook voor Belgische bedrijven die zich in Nederland willen vestigen en andersom. Frame21 is dé referentie voor grensoverschrijdende activiteiten. De belangen van Nederland en België lijken nauw te zijn verbonden met elkaar. Nieuwe kansen voor economische structuurversterking doen zich voor.

 (Hoofdpartner)

Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen is een Vlaamse werkgeversorganisatie. Als netwerk van ondernemingen vertegenwoordigt het meer dan 18.000 ondernemingen en daarmee 65% van de toegevoegde waarde in Vlaanderen en 66% van de private werkgelegenheid. In totaal gaat het om meer dan 910.000 werknemers.

 (Kennispartner)

North Sea Port is het 60-kilometer-lange grensoverschrijdende havengebied van Vlissingen in Nederland tot Gent in België. North Sea Port heeft acht publieke aandeelhouders. Langs Nederlandse kant zijn dat de provincie Zeelanden de gemeenten Borsele, Terneuzen en Vlissingen. Langs Vlaamse kant gaat het om de stad Gent, de gemeenten Evergem en Zelzate de provincie Oost-Vlaanderen.

 (Kennispartner)

Deloitte Belgium helpt u op het gebied van accountancy, belastingadvies, consulting, financiële advisering en risk advisering.

 (Kennispartner)

SD Worx staat voor een complete dienstverlening op het vlak van payroll, hr-administratie, optimale verloning en slim inzetten van medewerkers.

 (Kennispartner)

Door de steeds verder gaande internationalisering werken zowel bedrijven als werknemers vaker over de grens. Door de wirwar aan regels is het echter moeilijk een optimale situatie te creëren en de gevolgen van zakendoen in het buitenland te overzien. Elk land heeft immers eigen wetten en regels voor bedrijven die ook nog eens aan constante verandering onderhevig zijn. Landen hebben onderling verdragen en verordeningen afgesloten om te regelen wie in welke situatie mag heffen. Bij DRV werken specialisten die u hierin wegwijs kunnen maken en u stap voor stap kunnen begeleiden bij ondernemen over de grens.

 (Kennispartner)

Is uw bedrijf klaar voor een stap over de grens? Take5, The Value Adding Company, biedt een breed spectrum aan expertise en excellente dienstverlening. Al onze adviseurs beschikken namelijk over brede kennis en ervaring, omdat zij in het verleden als ondernemer zelf in de klei hebben gestaan. Met vallen en weer opstaan hebben zij hun sporen verdiend.Wij zijn ons continu bewust van de veranderingen in onze samenleving en vertalen deze naar de uitdagingen van de toekomst, zowel voor onze eigen organisatie als voor onze cliënten. Met succes hebben wij inmiddels veranderingen en resultaat voor een keur aan organisaties gerealiseerd.We geloven in eenvoud en niet in complexiteit, in handen uit de mouwen en diepgaande samenwerking teneinde onze cliënten daadwerkelijk toekomstbestendige ondersteuning te bieden.

 (Kennispartner)

Zeeland is een aantrekkelijke regio om u met uw bedrijf te vestigen. Invest in Zeeland is er voor ondernemers die interesse hebben om zaken te doen in Zeeland. Al onze diensten zijn vertrouwelijk, vrijblijvend en kosteloos.
Invest in Zeeland is een initiatief van NV Economische Impuls Zeeland (Impuls). Impuls werkt in binnen- en buitenland samen met overheden, kennisinstellingen, bedrijven en tal van andere partnerorganisaties. Invest in Zeeland is partner in het Invest in Holland netwerk, het nationale acquisitienetwerk voor buitenlandse investeringen in Nederland.

 (Kennispartner)

Van werkgevers wordt een brede kennis verwacht van wet- en regelgeving omtrent personeelszaken. Zeker wanneer er in een ander land of grensoverschrijdend gewerkt wordt, kan het echter lastig zijn om de juiste antwoorden te vinden. U kunt dan terugvallen op Interfisc. Wat doen wij? – Wij verzorgen uw volledige salaris- en personeelsadministratie in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de lokale wetgeving. Ook wanneer uw mensen in meerdere landen werken, zorgen wij ervoor dat de juiste premies en belastingen in het juiste land worden afgedragen. En dat zowel u als uw werknemers op voorhand weten welke consequenties dit met zich mee brengt. Resultaat: een ‘win-win-win-situatie’ voor werknemer, werkgever en de respectievelijke overheden. Daarnaast begeleiden wij u bij het maken van keuzes op het gebied van grensoverschrijdend arbeidsrecht, sociale zekerheid, fiscaliteit, welzijn en gezondheid en compensation & benefits in genoemde landen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *