Crowdfunding: ook iets voor uw project?

crowdfunding-afbeeldingDe initiatiefnemers van Petit Paris haalden met crowdfunding meer dan 100.000 euro op voor de productie van een unieke speelfilm met Zeeuws-Vlaanderen als decor. Crowdfunding zorgde ervoor dat niet alleen grote sponsoren aanhaakten, maar ook minder vermogende particulieren in staat werden gesteld een bijdrage te leveren.  Daarmee ging de film veel breder leven onder de bevolking.

De Zeeuwse ondernemer Paul Cadsand van  Cadsand Beds zocht 50.000 aan financiering voor de uitbreiding en promotie van een geavanceerd slaapsystem.  Binnen 10 minuten na de lancering van zijn campagne had hij via crowdfunding het bedrag bij elkaar.

Twee inspirerende voorbeelden uit Zeeland die laten zien wat crowdfunding kan doen. Daar kan onze provincie er veel meer van gebruiken. Daarom heeft het college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland het initiatief genomen voor een stimuleringsprogramma  Crowdfunding in Zeeland. Doel: zo veel mogelijk ondernemers en culturele initiatieven laten kennismaken met crowdfunding.

In het kader van het programma worden 15 ondernemers en culturele organisaties geselecteerd voor begeleiding van hun crowdfunding campagne door de coaches van Douw&Koren. De coaches helpen bij de inhoudelijke voorbereiding van de campagne, de planning en de uitvoering.  En zij kunnen met hun ervaring de initiatiefnemers behoeden voor veel gemaakte beginnersfouten.

Wilt u weten wat crowdfunding is, hoe het werkt en ontdekken of het ook iets voor uw onderneming of initiatief zou kunnen zijn? En kans maken op gratis begeleiding van uw campagne? Kom dan naar de masterclass crowdfunding op 19 april in Theater De Mythe in Goes. De masterclass wordt gegeven door Simon Douw, oprichter van het eerste crowdfunding platform van Nederland en sinds 2011 directeur van crowdfunding adviesbureau Douw&Koren.

De masterclass is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

Het stimuleringsprogramma Crowdfunding in Zeeland is een initiatief van de provincie Zeeland, in samenwerking met NV Economische Impuls Zeeland, ZB Planbureau, de Kamer van Koophandel en de samenwerkende gemeenten in Zeeland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.