CSU en UWV samen succesvol

“Als ik een vacature heb, bel ik direct met Birsel. Zij weet welke mensen wij zoeken. Ervaring als schoonmaker is niet noodzakelijk, wel 100% inzet.” Linda Sparla, rayonleider bij dienstverleningsbedrijf CSU is enthousiast over de samenwerking met UWV, en in het bijzonder met Birsel Avci. “Kandidaten krijgen bij ons direct een contract voor negen maanden.”

Op haar beurt is Birsel blij met de samenwerking met CSU. Birsel is werkzaam als adviseur werkgeversdiensten bij het UWV in Goes. “Het is geweldig dat kandidaten direct het perspectief op een dienstverband krijgen. Dat motiveert. En ze krijgen de mogelijkheid om het basisdiploma schoonmaak te behalen. Volop kansen dus, en het is aan de kandidaat om daar het beste van te maken. Wie goed functioneert, krijgt ook nog een tweede contract. Of je nu in de schoonmaak blijft of in een andere branche aan de slag wilt, je vindt makkelijker een baan als je werk hebt. Dat houd ik onze kandidaten ook altijd voor. Ik beschouw de schoonmaak als een ‘kanssector’.”

Ook proactief
Bij het vinden van de juiste kandidaten kijkt Birsel veel breder dan alleen naar de mensen die voor dit werk staan ingeschreven. “Het werk past bij een breed scala aan mensen”, legt Linda uit. “Ook mensen met een arbeidsbeperking zijn bij ons welkom. Birsel belt soms spontaan om zelf goede kandidaten voor te stellen. Dat is prettig. Ze weet welke kandidaten bij CSU passen.”

Groot werkzoekendenbestand
Birsel benadrukt dat UWV een groot werkzoekendenbestand heeft. Naast bemiddeling bij vacatures zoals voor CSU, kunnen werkgevers ook voor tal van andere zaken bij UWV aankloppen, zoals arbeidsmarktinformatie, advies bij ontslag of ziekte en grensoverschrijdend werken.

UWV heeft veel enthousiaste en getalenteerde werkzoekenden in haar bestand. Twee ervan presenteren zich hieronder. Bent u als werkgever in één van beiden geïnteresseerd, mail dan met werkgeversservicepunt-zeeland@uwv.nl 

Dave (33) is recent naar Zeeland verhuisd. Hij woont nu in Aardenburg (ZVl) en is aangewezen op fiets of openbaar vervoer. Eerder heeft hij gewerkt als schoonmaker, keukenhulp, order picker en bouwmarktmedewerker. Dave zoekt een werkgever die hem routinematig werk kan bieden zonder al te hoge werkdruk, met afgebakende deeltaken. Hij is bereid om te leren als dat voor zijn werk nodig is. Na wat extra uitleg en ondersteuning bij zijn werkzaamheden, pakt hij alles op. Dave vindt een collegiale sfeer en een begripvolle leidinggevende op zijn werk erg belangrijk.

Ronald uit Hulst heeft ruim 40 jaar ervaring in de financiële sector. Met name in de detailhandel, waar hij gewerkt heeft voor beursgenoteerde bedrijven als Neckermann, Macintosh en Beate Uhse. Na een brede opleiding in de postorderbranche in diverse financiële functies, is hij vervolgens terechtgekomen in de woninginrichting. Als leidinggevende was hij 15 jaar verantwoordelijk voor de gehele administratie, inclusief bijzondere aspecten als fusie en verhuizing. Bij de verkoop begeleidde hij de uitvoering en opsplitsing van de organisatie. In de laatste 10 jaar heeft hij zich, wederom in de mailorder, meer gespecialiseerd in bedrijfseconomische analyses, rapportage en consolidatie.

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Jan de Carpentier

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"16174","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */