Culinaire Academie sluit aan op Zeeuws bedrijfsleven

Woensdag 23 november 2011 ging de Culinaire Academie Zeeland (CAZ) van start met een gelijktijdige lunch in Middelburg, Terneuzen, Goes en Zierikzee. Op iedere locatie werden VMBO-leerlingen van de consumptieve opleiding in de bereiding van een lunch bijgestaan door locale keukenprofessionals: Corjan Hoogerheide, Bart de Bree, Eric van Bochove, Wim de Regt en Hennie Franke.

De CAZ is een initiatief van vier VMBO- en twee MBO-scholen in Zeeland en heeft als hoofddoel het verzorgen van een doorlopende leerlijn die start op het VMBO, doorgaat in het MBO en met een naadloze aansluiting eindigt in het bedrijfsleven. Jongeren met culinair talent die een carrière in de keuken, het restaurant of de bakkerij ambiëren zijn vanaf heden bij deze praktijkgerichte vakopleiding op de juiste plek.

Een andere doelstelling van de Culinaire Academie Zeeland is de verbetering van het Horeca-onderwijs, daarin een vergroting van de doorstroom te realiseren, studentenuitval te beperken en het imago van de Horeca-sector te verbeteren. De scholieren en hun docenten zullen regelmatig deelnemen aan regionale activiteiten als culinaire wedstrijden of Horeca-ondersteuning op beurzen en evenementen. Het wordt overigens als vanzelfsprekend gezien dat er tijdens de opleiding meer dan gemiddelde aandacht wordt besteed aan typisch Zeeuwse producten.

De implementatie van de CAZ op de zes scholen moet in december 2015 zijn voltooid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *