De Dag van de Bouw, zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni wordt de Dag van de Bouw georganiseerd. Duik van 10:00 tot 16:00 uur in de wereld van de bouw en zie wat er op de bouwplaats om u heen gebeurt. In de provincie Zeeland is het mogelijk in Middelburg en Sluiskil een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

Samen bouwen aan Nederland
Bouwen in Nederland is zo eenvoudig nog niet. Ruimte is schaars dus bouwen we steeds hoger, maar ook dieper onder de grond. Ook op andere manieren proberen we dagelijks, ons steentje bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. In Nederland hebben we te maken met veel water waar we overheen of onderdoor moeten, waar we ons tegen moeten beschermen en waar we gebruik van kunnen maken. Dat betekent dus ingenieus bouwen, rekening houdend met de leefbaarheid van onze dorpen en steden, maar ook met de komende generaties. In de bouw hebben we duurzaamheid erg hoog in het vaandel. Altijd al gehad overigens. Kijk maar naar de vele eeuwenoude boerderijen, kastelen, kerken, huizen en andere gebouwen die de bouwsector voortgebracht heeft.

Kijk achter de schermen in Middelburg
Nabij het historische centrum van Middelburg bouwt Heijmans Bouw Zeeland 59 woningen en appartementen voor verschillende doelgroepen. In het ontwerp is speels gebruik gemaakt van hoogteverschillen en aansprekende baksteen gevels. Voor de ruwbouw worden traditionele bouwmethoden gebruikt zoals gietbouw, kalkzandsteen en metselwerk. Op de Dag van de Bouw is de bouwlocatie open voor belangstellenden. Zij zien onder andere demonstraties van het vakmanschap dat in de bouw zo belangrijk is, zoals tegelwerk, metselwerk en de verschillende gereedschappen. In één van de gebouwen kunnen bezoekers vanaf de zesde verdieping een voorproefje nemen van het uitzicht van de toekomstige bewoners.

Bekijk deSluiskiltunnel van dichtbij
De oplossing voor de lange wachttijden bij de brug van Sluiskil komt met de bouw van de Sluiskiltunnel. Op het kruispunt van weg en water, onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen, wordt door bouwcombinatie BAM-TBI een ruim één kilometer lange tunnel geboord. Tijdens de Dag van de Bouw krijgen belangstellenden de mogelijkheid om de bouwactiviteiten van dichtbij te bekijken. Behalve de bouwplaats zelf zijn ook het informatiecentrum en het uitkijkpunt een bezoek waard. Het informatiecentrum biedt een interactieve tentoonstelling over de bouw en de achtergronden bij de Sluiskiltunnel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.