De juiste match voor elke baan  

Persoonlijke aandacht voor kandidaten helpt om werkgevers te koppelen aan het juiste personeel. Actief Werkt! in Middelburg merkt dat aan de gestage groei die het uitzendbureau doormaakt. De vestiging is onlangs verhuisd naar een groter pand.  

“Onze kernwaarden zijn persoonlijk, dichtbij en doen”, vertelt Mirjam de Jonge, manager Zeeland. “Je kunt online veel regelen, maar je leert mensen het beste kennen met een persoonlijk gesprek. Zo zijn we in staat hun competenties te vertalen en de beste match te maken voor de werkgever.”  

In maart won Actief Werkt! de aanbesteding voor flexibel inzetbaar personeel voor de gemeenten Middelburg en Vlissingen. “Daarmee hebben we nu ook de overheid aan ons werkgebied toegevoegd. We zijn enorm trots op dit duurzame contract. Ook vanuit andere overheden is er veel vraag naar flexibele krachten. We hebben daarom drie mensen aangenomen die zich helemaal op de overheid richten.” Daarnaast wordt in Middelburg een nieuw team opgeleid dat in het najaar de derde Zeeuwse vestiging in Goes gaat runnen. “We willen zo dicht mogelijk bij onze klanten en kandidaten zitten, om ze echt te ontzorgen.’’  

Veel ondernemers hebben momenteel moeite om aan goed personeel te komen. Actief Werkt! helpt bij de werving en selectie van de juiste kandidaten. “Er zijn minder mensen beschikbaar en werknemers blijven minder lang op één werkplek. Daarom bundelen wij onze krachten met andere vestigingen, maar ook met het UWV, scholen en re-integratiebureaus.” Daarnaast worden nieuwe bronnen aangeboord. “Ik merk een hernieuwde belangstelling voor oudere werknemers. En via LinkedIn en social media zoeken we dagelijks naar latent werkzoekenden: mensen die wel werk hebben, maar twijfelen of het hun droombaan is. Er is nog genoeg goed personeel beschikbaar, maar je moet creatief zijn om die bij de juiste werkgever te krijgen.” Actief Werkt! zorgt hiervoor. 

De nieuwe vestiging van Actief Werkt! wordt feestelijk geopend op 13 juni, tijdens de Week van de Zeeuwse Arbeidsmarkt.

 

 

Actief Werkt! Middelburg 
Beenhouwerssingel 3
4331 MD Middelburg 
www.actiefwerkt.nl  

Redactie: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Linda Hemmes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *