De vele voordelen en mogelijkheden van Dibond

Het moet stevig zijn en lang meegaan. Het is bij voorkeur weersbestendig, zodat je het buiten kunt gebruiken. En het moet een luxe, professionele uitstraling hebben met haarscherpe bedrukking die niet vervaagt. Ja, dat somt wel zo’n beetje op wat we zoeken in een reclame- of gevelbord. Maar welk materiaal bezit al deze eigenschappen? Dat is Dibond.

Wat is Dibond?
Dibond is een samenstelling van twee materialen. Het bestaat uit een kern van het kwalitatief hoogwaardige kunststof polyethyleen, aan twee zijden bedekt met een laag eersteklas aluminium. Beide materialen zijn water-, temperatuur- en Uv-bestendig, waardoor Dibond een ideaal materiaal is zowel binnen als buiten te gebruiken. Dibond is sterk en kent een strakke afwerking. Verder is het materiaal licht van gewicht, waardoor het makkelijk te hanteren is. Het vlakke aluminium, dat dankzij het polyethyleen een hoge weerstand tegen buigen heeft, is bovendien ideaal om te bedrukken of bestickeren.

De voordelen van Dibond op een rijtje

  • Water-, temperatuur- en Uv-bestendig, dus binnen en buiten te gebruiken
  • Sterk, dus kan tegen een stootje
  • Strakke afwerking, dus een luxe, professionele uitstraling
  • Licht van gewicht, dus makkelijk te hanteren
  • Ideaal om te bedrukken of bestickeren, dus altijd een haarscherp eindresultaat

Dibond bedrukken
Dibond bedrukken of bestickeren kan op meerdere manieren. Bij ReclameOnline gebruiken ze twee toepassingen: Print to plate en een folie met laminaat. Bij Print to plate wordt jouw logo of andere boodschap rechtstreeks op het aluminium geprint. Hiervoor wordt speciale UV-inkt gebruikt, welke zorgt voor een haarscherpe print die niet vervaagt. Ook de speciale folie met laminaat bezit die eigenschappen. Hierbij wordt een voorbedrukte folie op het aluminium geplakt en afgewerkt met een glanzende of matte laminaat-laag.

De vele toepassingen van Dibond
Dankzij de vele voordelen van Dibond, wordt dit materiaal voor veel toepassingen gebruikt. Zo is het ideaal voor fotopanelen, gevelborden, beursstands en reclameborden. Door de dubbele bekleding met aluminium is Dibond aan beide zijden te bedrukken. Dibond gaat bovendien jarenlang mee zonder dat de kwaliteit vermindert. Het wordt daarom zelfs als gevelbekleding gebruikt. Het geeft jouw pand een unieke, luxe uitstraling.

Leverancier van Dibond reclameobjecten
De alleskunner in visuele communicatie, ReclameOnline, kan Dibond-borden in alle formaten en vormen leveren. Je bestelt jouw Dibond bord eenvoudig online. Kies de gewenste dikte, upload jouw afbeelding of logo en selecteer het ophangsysteem dat je wilt gebruiken. Een dag later heb jij je bord in huis.

Leverbaar in diverse kleuren, afwerkingen en maten
Afhankelijk van jouw wensen en toepassing, kies je voor een bijpassende dikte van het Dibond. Bij ReclameOnline varieert die van 2 tot 4 mm. Voor de bedrukking heb je keuze uit print, folie met glanslaminaat, folie met mat laminaat en anti-graffiti. Geef daarna aan in welke vorm je het Dibond wilt laten snijden, met rechte randen of speciale contouren. De maximale grootte van één paneel is 150 x 305 cm, maar grotere formaten zijn eenvoudig samen te stellen. Jouw afbeelding wordt dan door ReclameOnline over meerdere Dibond-platen geprint, waarna ze naadloos aan elkaar worden gemonteerd. Dus kortom, bij Dibond-borden van ReclameOnline geldt: the sky is the limit! En mocht je toch op zoek zijn naar iets anders, bij ReclameOnline hebben ze nog veel meer…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *