De Zeeuwse: Doen waar we verstand van hebben

De Zeeuwse Verzekeringen, in de volksmond ‘De Zeeuwse’ is al sinds de jaren ’30 gevestigd in Middelburg. De toenmalige Algemene Zeeuwse Verzekeringen werd getroffen door het bombardement, en later door de watersnood, maar de organisatie staat anno 2011 nog altijd trots overeind.

Sinds 2001 is De Zeeuwse een volle dochter van De Goudse. Echter, De Zeeuwse bedient enkel de markt in Zuid-West Nederland en heeft een eigen aanbod van diensten en producten. Keuzes daarin maken is belangrijk, vertelt directeur Leo Remijn: “We doen alleen de dingen waar we verstand van hebben, en dat zijn schadeverzekeringen.” En die schadeverzekeringen worden vooral afgesloten door bedrijven. Want zo’n 70% van de nieuwe omzet wordt gegenereerd uit de zakelijke markt. Alles gaat bij De Zeeuwse (een zogenoemde intermediairmaatschappij) via tussenpersonen die verspreid zitten door heel de provincie. Remijn: “Vanuit elke plaats vind je binnen een straal van 5 kilometer wel een assurantiekantoor, dat benadert men in eerste instantie. Daarna komen wij in beeld.” Deze adviseurs krijgen waar nodig wel ondersteuning vanuit de Zeeuwse.

Het is een verzekeringsmaatschappij die altijd dichtbij is, binnen handbereik. En dat is De Zeeuwse zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Marketingmanager Remco Suerink licht dat toe: “Letterlijk in het feit dat we snel kunnen handelen, en altijd bereikbaar zijn. Figuurlijk zijn we dichtbij omdat we kiezen voor een persoonlijke benadering van klanten.” De kleinschaligheid van De Zeeuwse zorgt er mede voor dat deze verzekeringsmaatschappij snel kan schakelen, één van de sterke punten van de organisatie. Dat is eveneens de goede prijs-kwaliteitverhouding en het regionale karakter. Een verzekeringspakket speciaal voor de agrarische sector typeert dat Zeeuwse karakter.

Ondanks de kleinschaligheid is De Zeeuwse niet beperkt in mogelijkheden. Remijn: “Juist door onderdeel te zijn van een groter geheel (De Goudse) kunnen we op bepaalde gebieden meeliften.” Dat meeliften gebeurt op de specialisaties en expertise die De Zeeuwse zelf niet in huis heeft. Ook op preventief gebied is er volop activiteit. Niet in de zin van een webshop met brandblussers of speciale deurgrendels, dan wel door middel van advies tijdens inspecties. “Dan kun je het best aangeven wat er nodig is, iedere bedrijfsruimte is weer anders. Die preventie is goed voor de klant, want als we minder uit moeten keren dan kunnen de premies omlaag, maar logischerwijs is de preventie ook goed voor ons”, zegt Suerink.

Remijn gaat tot slot in op het steeds groter wordende aanbod op internet, ook op het gebied van verzekeringen. “Het aanbod is groot, prijzen soms laag. Toch is het zaak zorgvuldig met verzekeringen om te gaan, en daarom is het altijd goed met een adviseur te praten om zeker te zijn dat alles goed geregeld is.” Uiteindelijk is er altijd behoefte aan een onafhankelijke en betrouwbare partij die ondernemers de zorg van verzekering en risico’s uit handen neemt.

 

De Zeeuwse Verzekeringen
Houtkaai 11,
4331 JR  Middelburg
T 0118 68 33 00
www.dezeeuwse.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *