Debat komende presidentsverkiezing Amerika

Op woensdag 16 november 2011 organiseert het Roosevelt Study Center (RSC) om 16.00 uur een lezing over de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 6 november 2012. Professor Corwin Smidt, Fulbright-Dow gastonderzoeker op het RSC, is de spreker van de dag. Deze bijeenkomst is de eerste in een reeks van vijf activiteiten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De lezingenreeks maakt deel uit van een onderzoeksproject dat het RSC organiseert voor studenten van de Roosevelt Academy. Professor Smidt, politicoloog en directeur van het Paul B. Henry Instituut voor de Studie van het Geloof en Politiek in Grand Rapids, Michigan, zal spreken over het verkiezingssysteem en vertelt over verschillen tussen de verkiezingen van 2008 en 2012.

Naast de lezing van professor Smidt vindt er ook een debat plaats rond de vraag: Waarom zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor Europeanen belangrijk?

De lezing is Engelstalig en begint om 16.00 uur in de Filmzaal van het Provinciehuis, Abdij 9 te Middelburg. De ontvangst met koffie en thee is vanaf 15.30 uur. Wilt u de lezing bijwonen, neem dan contact op het Roosevelt Study Center op 0118-631590 of stuur een e-mail naar rsc@zeeland.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *