Deelnemersveld historische zwemwedstrijd de Scheldebeker komt voor het eerst bij elkaar in Vlissingen.

Datum:    10 juni 2014
Aanvang: 12.00 uur
Locatie:   Business Plaza (tegenover ligplaats Brunel), Piet Heinkade te Vlissingen
Toegang: uitsluitend met toegangsbewijs, aanmelden verplicht

Op 20 juli 2014 wordt de historische Scheldebeker na 50 jaar wederom gezwommen ter ere van het 200-jarig bestaan van Zeeuws Vlaanderen. Dit maal van Vlissingen naar Breskens. Het belooft een groot feest in zowel Vlissingen als Breskens te worden.

De historische zwemtocht wordt ondersteund door de havens van Antwerpen, Gent, Terneuzen en Vlissingen: zij leggen het scheepvaartverkeer stil gedurende de wedstrijd. Dit benadrukt het unieke karakter van het evenement.

Op dinsdag 10 juni stellen oud-deelnemers van zwemwedstrijd de Scheldebeker het complete deelnemersveld van de Scheldebeker 2014 aan u voor. De laatste deelnemers aan deze bijzondere editie hebben zich geplaatst op 7 juni tijdens de kwalificatiewedstrijd in Breskens.

Het complete deelnemersveld van 2014 zal een handtekening zetten op het zeildoek van de Brunel en dit zeildoek overhandigen aan Team Brunel. Schipper Bouwe Bekking en zijn team nemen dit doek mee op hun tocht rond de wereld en overhandigen dit na afloop van de race in 2015 persoonlijk aan de winnaar van de Scheldebeker.

De vele oud-deelnemers worden deze dag in het zonnetje gezet en na de kennismaking met hun opvolgers zullen zij herinneringen van vroeger ophalen tijdens de foto-expositie ‘De Scheldebeker 1930-1964’ en de bijbehorende vaartocht.

Voormalig openwaterzwemmer Maarten van der Weijden is als oud-ambassadeur van de Scheldebeker betrokken bij de presentatie en heeft onlangs zijn ambassadeurschap overgedragen aan oud-zwemster Annabel Kosten uit Oostburg. Maarten zal met het oog op zijn trainingen voor de New York Marathon in 2014 niet deelnemen aan de Scheldebeker.

De Scheldebeker wordt georganiseerd door Stichting Zeeuws-Vlaanderen 2014 , Stichting Zwemmen langs Walcheren, Scheldestroom met ondersteuning van Zeeland Sport & Leisure. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tilly Stroo (06-51 71 68 94 / tilly.stroo@zeelandsportenleisure.nl)

Aanmeldingen via: tilly.stroo@zeelandsportenleisure.nl .Vermeld alstublieft uw adresgegevens bij uw aanmelding.

Uw perskaart wordt u toegestuurd per post.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.