Deltavorm wint Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2017

Deltavorm is met haar Airflow Board winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2017. Het bedrijf wint hiermee van de vier andere genomineerden: Emergoplus, HemCell, Illuxton International en Prince Kunststof Infra.

Deltavorm

De innovatie betreft een nieuw soort stempelraam, genaamd Airflow Board, ontwikkeld voor de productie van snoep door middel van poedergietmachines. De Airflow Boards worden geoptimaliseerd voor de specifieke vorm en gietindeling om de luchtdoorlaat te verbeteren tijdens het stempelen in poeder. Met een speciale malmodulator kan Deltavorm de stempelramen vliegensvlug aanpassen om complexe vormen te produceren.

Juryoordeel

Studenten van HZ University of Applied Sciences hebben een scan uitgevoerd naar de vernieuwingen per genomineerd bedrijf, om de vakjury van informatie voor hun oordeel te voorzien. Daarnaast bezocht de tienkoppige jury alle genomineerde bedrijven, om te komen tot een eindoordeel.

Op alle fronten scoort Deltavorm van de vijf genomineerden het hoogst. De getoetste criteria zijn o.a. impact, onderscheidend en strategisch vermogen. De jury, o.l.v. gedeputeerde Jo-Annes de Bat, vindt Deltavorm aantoonbaar innovatief, vooruitstrevend en speelt het beste in op de (inmiddels wereldwijde) vraag. Over het product: “Het is een zwaar bevochten markt, maar de concurrenten verliezen het van de Airflow Boards van Deltavorm. Ik ben zeer onder de indruk en trots op de innovatie van dit prachtige Zeeuwse bedrijf.”, aldus één van de juryleden.

Zeeuwse Innovatieprijs Emergo
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd en uitgereikt tijdens Contacta. De prijs bestaat uit eeuwige roem, een kunstwerk van een Zeeuwse kunstenaar een plaatsing het Zeeland Business Magazine. De winnaar mag dit jaar een kunstwerk op maat laten vervaardigen bij beeldend kunstenaar Jan Kettelerij uit Tholen. De Emergo prijs wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, DOK41, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Omroep Zeeland en Zeeland Business.

Publieksprijs

Prince Kunststof Infra gaat ervandoor met de publieksprijs. Van de in totaal ca. 1.000 stemmers, verkozen de meesten de innovatie ‘HDPE trekvaste steekkoppeling’: om water- en gasleidingen makkelijker te kunnen monteren, als winnaar Emergo publieksprijs van 2017.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *