Dethon: corveeërs en bouwhulpen

foto10De plaatsing van corveeërs bij Yara in Sluiskil is een dermate groot succes dat Dethon deze vorm van dienstverlening verder uitbouwt. De corveeërs en bouwhulpen zijn getraind in het opruimen en schoonmaken van bouwwerven en industriële omgevingen. Uiteraard met professionele begeleiding vanuit Dethon en volledig VCA-gecertificeerd. 

Dethon, het werkbedrijf van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten, biedt werk aan mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Bedrijfsmanagers Jan Stroo en Jeroen van der Zee, van Dethon Diensten en Dethon Groen, geven invulling aan deze dienstverlening. “We zijn circa twee jaar geleden gestart. Op verzoek van Yara en de aannemer Mourik plaatsten we enkele corveeërs. Tijdens een recente onderhoudsstop liep het aantal op tot 40 en nu werken er dagelijks nog steeds 12 mensen.”

Maatschappelijk verantwoord
De keuze om te werken met Dethon past bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Om dit goed uit te voeren, werken we met vakbekwame leidinggevenden in een reguliere functie. Op deze manier kunnen we de kwaliteit bewaken, het werktempo en zorg dragen voor een goede communicatie tussen de opdrachtgever en de hulpen zelf”, benadrukt Stroo. “Bovendien is Dethon Groen ISO en VCA ** gecertificeerd”, aldus Van der Zee.

Complete facilitaire ondersteuning
Met deze uitbreiding van het dienstenaanbod completeert Dethon het aanbod facilitaire ondersteuning. “Het ontzorgen van onze opdrachtgevers is onze belangrijkste drijfveer; dat kan met groenonderhoud, schoonmaak en nu ook plantcleaning en corvee.”

Dethon Groen
Mr. F.J. Haarmanweg 33
4538 AD Terneuzen
0115 675100

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *