Deutsche Bank stroomlijnt organisatie in Nederland

Deutsche Bank in Nederland heeft vandaag een reorganisatie aangekondigd om de efficiency vanaf 2013 te verbeteren door de strategische focus aan te scherpen en de organisatie te stroomlijnen.

De maatregelen van de bank houden rekening met de huidige economische situatie en de gewijzigde regelgeving waar de financiële sector op dit moment mee te maken heeft. De maatregelen hebben betrekking op de bedrijfsonderdelen van Deutsche Bank in Nederland die de zogenaamde Small and Medium Enterprises (SME) en Mid Cap markt bedienen.

Binnen deze twee markten zal de bank zich nog sterker focussen op bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan handelsfinanciering, ondersteuning voor internationaal betalingsverkeer en andere hoogwaardige financiële vraagstukken. In 2013 leidt dit tot samenvoeging van regionale bankkantoren en daarmee het verlies van arbeidsplaatsen. De ondernemingsraad en de vakbonden in Nederland zijn geïnformeerd door de bank en er is een sociaal plan van kracht.

De voorgenomen maatregelen in Nederland liggen in lijn met de aspiraties van Deutsche Bank wereldwijd om in de komende jaren complexiteit en dubbelingen in de organisatie te verminderen. Het is nog niet bekend welke invloed dit heeft op de Zeeuwse vestiging en het personeel van Deutsche Bank.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *