Digitaal Printproces LUXeXceL kanshebber voor FD Gazellen Award

LUXeXceL vertegenwoordigt Zeeland bij de laatste 12 genomineerde Nederlandse ondernemingen voor de FD Gazellen Award en zal in de klasse “Meest Belovende Start-up Bedrijven” proberen om een plaats in de landelijke finale te bemachtigen en de strijd aangaan met de afvaardiging van Zuid-Holland. De Finale zal 12 december a.s. plaatsvinden in Amsterdam.

Het Zeeuwse bedrijf won al in September de Frost & Sullivan Award 2012 voor haar bedrage aan de LED Industrie. LUXeXceL heeft voor het maken van optieken een digitaal printproces ontwikkelt. In plaats van laagje op laagje te printen, print LUXeXceL direct optisch glad en dat waardeerde de 3D print industrie door de technologie te bestempelen als Emerging Key Technology LUXeXceL’s print proces biedt de LED producent volledige ontwerpvrijheid en de mogelijkheid om per toepassing een op maat gesneden lichtbeeld te creëren. Zo kan binnenkort de straatlantaarn voor uw huis niet meer uw slaapkamer maar alleen de straat verlichten en zal een vierkant schilderij ook netjes vierkant uitgelicht kunnen worden. Met een druk-op-de-knop wordt het ontwerp als prototype of als productie badge geprint. Dat resulteert in: snelheid, kostenbesparing en flexibiliteit.In 1608 vond de Zeeuw Johannes Lipperhey de verrekijker uit en 400 jaar later zet LUXeXceL in Zeeland de volgende stap in het optische tijdperk. Met iTunes ging de muziek digitaal en met LUXeXceL gaan de optics digitaal. 

één reactie

  1. Spannend! zij moeten nog even wachten voordat ze het te horen krijgen. Wij krijgen donderdag te horen of we de titel ‘snelst groeiende bedrijf van Nederland’ weer behaald hebben. Spannend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *