Dockwize- Your innovation hub

Toen Dockwize twee jaar geleden startte met ondernemersprogramma’s, was dit vooral gericht op startups. Inmiddels zijn de programma’s flink uitgebreid en kunnen ook studenten, ervaren mkb’ers, corporates en overheden bij Dockwize terecht.

Het begon allemaal met de programma’s Startup bootcamp en Kickstart, waarmee startende ondernemers hun idee kunnen lanceren en toetsen. “Dit voorjaar komt daar de ‘Accelerator’ bij. Dat is de vervolgstap, de boost na de lancering”, legt  Marlon Baarends, manager startup- en innovatieprogramma’s van Dockwize uit. “Daarnaast hebben we soortgelijke programma’s ontwikkeld voor studenten en mkb’ers. Hoe kun je bijvoorbeeld je eigen bedrijf opstarten terwijl je nog studeert? In samenwerking met HZ, Scalda en UCR bieden we hier ondersteuning bij. Bij mkb’ers wordt juist naar de groeifase gekeken. Hoe je de hele organisatie mee laat groeien bij het lanceren van een nieuw product of het aanboren van een nieuwe markt bijvoorbeeld.”

Ook voor corporates en overheden heeft Dockwize een interessant programma in huis, de challenge aanpak. “Bij Dockwize brengen we startups, ondernemers en studenten bij elkaar die een bijdrage aan hun specifieke innovatievraagstuk willen leveren. We bieden ze ondersteuning om hun oplossingen en ideeën verder te ontwikkelen en te implementeren. Een goed voorbeeld hiervan is de Delta Water Challenge.”

Dockwize biedt hiermee niet alleen startup- en innovatieprogramma’s voor iedere ondernemersfase en -omvang, ook wordt ingezoomd op specifieke thema’s. “Er is veel bedrijvigheid in social enterprises, biobased en circulair ondernemen, water en energie. We zijn nu programma’s aan het ontwikkelen die ondernemers kunnen helpen hier stappen in te zetten. Hierbij kijken we steeds of we interessante partnerships kunnen sluiten met andere hubs.”
Dockwize is er dus niet meer alleen voor startups. “We willen álle ondernemers met innovatieve  ideeën helpen om verder te komen in hun business.”

Dockwize
Edisonweg 41 B
4382 NV Vlissingen
+31 (0)6 44 11 41 21
info@dockwize.nl

Redactie: Kim de Booij
Fotografie: Martijn Fincke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.