Dok 41 onderdak en kennis voor starters 

Dok41Ben jij een startende ondernemer op creatief of innovatief gebied? Maak dan eens kennis met DOK41. Deze broedplaats voor starters op de Kenniswerf biedt je de mogelijkheid om sneller te groeien, door samenwerking met andere ondernemers en door te profiteren van de kennis, het netwerk en de faciliteiten van DOK41.

Wie als startende ondernemer aansluit bij DOK41, heeft direct toegang tot nuttige adviezen en ondersteuning. “Tijdens de Kenniswerk-lunch op dinsdag, de themabijeenkomsten en de spreekuren lopen hier verschillende adviseurs rond die startende ondernemers op weg kunnen helpen”, vertelt Cindy Cats van DOK41. Soms draaien de bijeenkomsten vooral om netwerken en onderling kennis delen, maar regelmatig komen deskundigen een speciaal thema toelichten voor beginnende ondernemers. “En tijdens onze spreekuren kun je bij hen terecht voor één op één advies over jouw specifieke vraag.”

Daarnaast vind je bij DOK41 coaches, die eens kritisch naar je idee of businessplan kijken en suggesties voor verbetering kunnen aandragen. DOK41 heeft korte lijnen met verschillende partners, waaronder Impuls Zeeland en InnoGo!, die de weg wijzen naar financiering, begeleiding en instellingen die een product kunnen maken of assembleren.

Vernieuwend
DOK41 richt zich in de eerste plaats op starters op het innovatieve vlak: ondernemers die vernieuwende producten of diensten in de markt zetten, vaak met een technisch of technologisch aspect, bijvoorbeeld op het gebied van informatie-communicatietechnologie, hightech industrie, biobased economy of watertechnologie. Starters in de creatieve, commerciële sector zijn hierop een logische aanvulling. Daarnaast verwacht DOK41 dat startende ondernemers zich met hun producten of diensten onderscheiden van hun concurrenten, voldoen aan een marktbehoefte en gericht zijn op groei.

Voor starters binnen de doelgroep heeft DOK41 diverse werkruimtes beschikbaar, van een bureau in een gemeenschappelijke ruimte of een eigen kantoor tot een loods-unit voor productie en assemblage. Door de recente uitbreiding kunnen groeiende ondernemers intern doorschuiven naar grotere ruimtes. Daarnaast is een flink deel bestemd voor Seats2Meet. Deze flexibele werkplekken zijn per uur te boeken en betaal je met sociaal kapitaal: het delen van kennis met de ondernemers binnen DOK41. “Die plekken zijn een mooie aanvulling op het DOK41-concept en zorgen voor onderlinge kruisbestuiving.”

DOK41
Edisonweg 41 B
4382 NV Vlissingen
0118-855 493
www.dok41.nl

Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *