Drinken uit een kokosnoot

DSC_8896Netwerken in een tropisch bos; het klinkt fantastisch en zo was het ook. De digitale techniek liet de ondernemers enigszins in de steek, maar wie heeft dat nodig bij een persoonlijke kennismaking en een interessant ondernemersverhaal? De ruim 100 aanwezige netwerkers werden tijdens de Zeeland Business netwerkbijeenkomst in Omnium in Goes bijgepraat over fair trade en de kansen die sommige ondernemers grepen. En dat met een biertje in een kokosnoot in de hand!

Plaats van handeling was dit keer het veelzijdige Omnium in Goes. Het geheel vernieuwde complex huisvest een tropisch bos, zwemparadijs, turn- en sporthallen, camping, horecaplein, kinderdagverblijf, beautysalon, sportschool, fysiocentrum en de sport- en dansopleiding CIOS Goes-Breda. En alsof dat nog niet genoeg is, komt daar in de zomermaanden een heus pop-up pretpark bij. Hiermee wordt Omnium, volgens Arianne Jansen, communicatiemedewerker, niet alleen een ideale slecht weervoorziening maar ook een topbestemming als de zon schijnt.

Fair trade ondernemen
Rode draad deze avond vormde fair trade. Aanleiding hiervoor is de internationale World Fair Trade dag op 9 mei. Pascal Elegeert van Switch daagde de aanwezige ondernemers uit met kritische quiz over een duurzame en rechtvaardige wereld. Terwijl van de aanwezige ondernemers slechts circa 20% actief met fair trade bezig is, bewijzen enkele gasten dat fair trade serieuze kansen biedt. Jan Fleurkens, maker van Mogozo bier, heeft er bijvoorbeeld nooit over getwijfeld. “Ik ben in Ghana geweest en heb gezien hoe de boeren daar leven. Als je dat eenmaal weet, is fair trade niet meer dan logisch.”

Bier uit een kokosnoot
De ondernemers konden deze avond lekker veel proeven. Naast het smaakvolle buffet van Kees Schrijver Culinair, bood de stichting Chocolate Lovers de aanwezigen tal van heerlijke bonbons aan. Stichting Chocolate Lovers heeft een chocoladewinkel in Middelburg. Van alle opbrengsten bieden zij bijzondere momenten die in het teken staan van chocola.  Fleurkens vertelde een prachtig verhaal over zijn ‘ontdekking’ van het Afrikaanse bier Mongozo. Bijzonder zijn de exotische biersmaken mango, banaan, kokosnoot en palmnut.

Hennep voor de man
Robin Lock, van Ecoscape uit Goes reist de hele wereld over voor het begeleiden en uitvoeren van (tropische) landschapsprojecten. Hij was tevens initiator van het tropische Omnium en overtuigt van het grote belang van planten voor de mens. Ook Ria Meijaard van kledingwinkel De Appel in Terneuzen is overtuigd van de kracht van fair trade. Zij roemde het gevoel van zijden kleding en nodigde aanwezige mannen uit om een kennis te komen maken van hemden en shirt van hennep.

Zeeuwse connectie
Het slot van het programma stond in het teken van de Zeeuwse Connectie; het netwerk voor Zeeuwen binnen en buiten de provincie. Jim Goedhart nodigde aanwezigen uit zich aan te sluiten en wees op het initiatief van de Zeeuwse Pioniersprijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"11700","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */