Contacta 2014: Dwarsdoorsnede van de regio

Jean_van_Oorschot_01Walcheren
Pleincoördinator Jéan van Oorschot: “Op ons plein staat een aantal standhouders die al jaren meedoen, maar we hebben dit jaar ook veel vernieuwing én een paar standhouders die weer terug zijn. Het is een gemêleerd gezelschap. Naast ‘oude bekenden’ zoals Bouwbedrijf Kambier, Prior, De Ruyter Training en Consultancy en transportbedrijf Wielemaker BV, zijn een paar onlangs gestarte bedrijven te vinden, zoals Norden Lifting, specialist in hijswerktuigen. Andere nieuwkomer is de Chocolategiftshop, die laat zien wat je allemaal met chocolade kunt doen.”

Van de Berg Autoschade is weer terug. Het bedrijf heeft de dienstverlening uitgebreid naar herstellen en keuren van campers en caravans. Conversions Reclameproducten is er om het 30-jarig bestaan te vieren. En verder zijn er de bekende dienstverleners zoals Deloitte, ABNAmro Bank en uitzendbureaus De Pooter en Artec.

“We stimuleren onze deelnemers tot kruisbestuiving, door ze vooraf met elkaar te laten kennismaken. Ook gezamenlijke presentaties worden op het Walcherenplein aangemoedigd. Zo deelt Afbouwned een stand met Projectinrichting Lavoir en is Strandsport Zeeland te vinden in dezelfde stand als Nature Trail. Ook de Kenniswerf Zeeland heeft een grote stand, waar verschillende bedrijven en organisaties te vinden zijn. Zo is het netwerken en samenwerken al begonnen voordat de Contacta is geopend!”

Bouw & WonenRonald_van_der_Hart_01
Pleincoördinator Ronald van der Hart: “Het Bouw & Wonen-plein heeft een goede plek gevonden tijdens deze Contacta: bij de toegang naar de arena, waar de gastsprekers te horen en te zien  zijn. Ook ligt er een groot terras naast ons plein, waardoor het aantrekkelijk is er wat langer te blijven hangen.

Uiteraard zijn op het plein vele bouw-gerelateerde bedrijven te vinden, zoals Houthandel Reimerswaal, Logus Bouw- en Afbouwmaterialen, Hoondert Staalbouw, Totaalbouw Zeeland, Energievizier, akoestisch bureau Stefan Grob en Limit Architectuurfotografie. Een aantal bedrijven presenteert tijdens de Contacta een noviteit, zoals een tienjaren-onderhoudsplan voor Verenigingen van Eigenaren door schildersbedrijf Noom.

Het plein is verdeeld in eilanden, waartussen bezoekers kunnen rondwandelen. De stands hebben dit keer geen zogenoemde ‘frieslijsten’. Hierdoor hebben ze een heel open aanblik en krijgen bezoekers een beter zicht op het bedrijf.

Wij hechten veel waarde aan samenwerking in de bouw en ons plein is daar een afspiegeling van. Vroeger was het idee dat een bouwbedrijf alles zelf moest kunnen, maar dat is niet langer haalbaar. Samenwerking is de kracht voor de toekomst. We hebben elkaar nodig en je kunt elkaar beter opzoeken dan in de weg zitten. Dat straalt ons plein ook uit.”

Ada_de_RegtBevelanden
Pleincoördinator Ada de Regt: “Met meer deelnemers dan andere jaren is het Bevelandenplein dit jaar het grootste plein van de Contacta. Heel leuk is dat bedrijven uit alle gemeenten van de Bevelanden vertegenwoordigd zijn en bovendien uit heel diverse sectoren: van groen tot techniek, detachering, communicatie en automatisering, projectontwikkeling en makelaardij, drukkerij, aannemerij, bedrijfskleding, projectinrichting, koffiezetmachines, een rijschool en een dansschool.

Bijzondere evenementen zijn de ondernemersborrel op 5 november, waaraan voorafgaand voor de tweede keer de MVO-prijs Goes wordt uitgereikt. Donderdag 6 november houden de vijf gemeenten een mini-symposium Innovatie, ketensamenwerking en economische potenties, over lokale en regionale afzet- en exportmogelijkheden van regionale producten.

Een aantal bedrijven presenteert een nieuwe ontwikkeling tijdens de Contacta. Zo introduceert Sail Force het nieuwe roeien met lichte, stabiele roeiskiffs.Welding4all komt met een wereldprimeur: acculastechniek.

De Contacta is voor bedrijven een mooie gelegenheid om nieuwe contacten op te doen en bestaande te onderhouden. Bovendien is de Contacta een schitterend platform om nieuwe dingen te presenteren. Wat betreft de inrichting zijn de bedrijven volledig vrij. Het is hun beurs en wij vinden dat de bedrijfskleuren en de bedrijfsuitstraling via hun stand-inrichting tot uitdrukking mogen komen. Wij denken daar graag in mee.”

Zeeuws-VlaanderenKarin_Boerman_02
Pleincoördinator Karin Boerman: “Ten opzichte van vorig jaar telt het Zeeuws-Vlaanderenplein tijdens deze Contacta meer deelnemers: 32, tegenover 25 vorig jaar. We hebben dan ook goed promotie gemaakt via social media.

Wat niet is veranderd, is de ZZP-Boulevard voor beginnende ondernemers. Zij kunnen één, twee of drie dagen een tafel met achterwand bemannen. Omdat ZZP-ers meestal alleen werken, is het voor hen lastig om drie dagen op een beurs te staan, vandaar dat we deze mogelijkheid aanbieden.

De deelnemende bedrijven zijn een dwarsdoorsnede van de Zeeuws-Vlaamse ondernemers. Van ABC Zonnepanelen, de Sluiskiltunnel, H4A, bouwbedrijf Sprangers en ABAB tot Pieters Media en Invest Mobile.

De catering wordt verzorgd door Toversluis. Dit jaar werken de mensen van Tragel en Arduin daaraan mee, in de keuken en de bediening. Het thema van de Contacta is dit jaar ‘De Nieuwe Wereld’ en het inzetten van mensen met een beperking past daar prima bij. Zo laten we zien dat zij heel goed kunnen meedraaien in het bedrijfsleven.

Diverse bedrijven organiseren tijdens de Contacta eigen evenementen. Zo hebben Zeeland Sport Leisure en Arduin een grote stand waar op woensdagavond de ondernemersborrel wordt verzorgd. Stichting Go Zeeuws-Vlaanderen organiseert workshops voor starters en bij Witte-Boussen kunnen bezoekers genieten van een relaxmomentje.”

Pliegerplein
Tijdens de Contacta is het Pliegerplein de ontmoetingsplek voor leveranciers en installateurs. Het Pliegerplein biedt een selectie van de topmerken uit de installatiebranche, die zich onderscheiden met innovatieve producten en oplossingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *