Dynamische kracht van vakmanschap

Tumill-Tech in Middelburg is gespecialiseerd in verspaningstechniek en waterstraalsnijden. Het bedrijf rekent gerenommeerde Zeeuwse bedrijven tot zijn klantenkring, in diverse sectoren. “Onze kracht zit in de korte lijnen, snel kunnen schakelen, strenge kwaliteitscontrole en de vakbekwaamheid van de medewerkers.”

Directeur Niels van de Gruiter weet waarover hij praat. Hij beheerst het verspaningsvak tot in de kleinste details. “Vijf jaar geleden heb ik het bedrijf overgenomen. Het is fantastisch werk. De onderdelen die we maken, zijn vaak cruciaal voor een bepaald productieproces.”

Spoed
Juist omdat sommige onderdelen cruciaal kunnen zijn, heeft Tumill-Tech regelmatig met spoedopdrachten te maken. “Onze organisatie is hierop ingericht. Zo hebben we tal van ferro en non-ferro materialen op voorraad. Hierdoor kunnen we snel schakelen. Onderdelen kunnen we ook zelf op tekening zetten. Dat is handig voor een eventuele vervolgopdracht.”

Modern machinepark
Bij Tumill-Tech werken vijftien vakbekwame mensen, met een schat aan ervaring. “Een aantal medewerkers werkt hier al 25 jaar. Ik ben me ervan bewust dat zij een belangrijke schakel in het bedrijf vormen. Verder besteed ik veel aandacht aan het machinepark. We kunnen drie- en vijfassig frezen. Op het gebied van draaien,
hebben we meerdere machines met stafaanvoer, met overname spindel en aangedreven gereedschappen.

Door middel van 3D CAD/CAM-software zijn geometrisch complexe producten eenvoudig te ontwerpen, simuleren en produceren. Tevens zijn wij ISO 9001:2015 gecertificeerd en in het bezit van de door Lloyds Register uitgegeven overstempelbevoegdheid.”

Tumill-Tech BV
Ohmweg 7
4338 PV Middelburg
0118 – 635 940
info@tumill.nl
www.tumill.nl

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.