E-commercegigant ALTERNATE gaat zich vestigen op Tholen

AlternateALTERNATE Nederland opent in de loop van 2016 een nieuwe vestiging op bedrijventerrein Welgelegen op Tholen. Daarvoor koopt het bedrijf een perceel van 17.465 m2 bij de gemeente Tholen. De online retailer gaat deze locatie gebruiken voor de verkoop en distributie van goederen. Men verwacht daarvoor enkele tientallen werknemers in dienst te nemen. Naar gelang de ruimtebehoefte zal het gebouw en het personeelsbestand verder worden uitgebreid. De gemeente Tholen en Invest in Zeeland hebben intensief samengewerkt om ALTERNATE te helpen vestigen op Tholen.

Nadat ALTERNATE zich met een vestigingsvraagstuk meldde bij Invest in Zeeland, is het bedrijf al snel geïntroduceerd bij de gemeente Tholen, dat binnen Zeeland de meest aantrekkelijke locatie bleek voor het bedrijf. Omdat ALTERNATE ook nog enkele mogelijke locaties buiten Zeeland op het oog had, hebben de gemeente Tholen en Invest in Zeeland intensief samengewerkt om het Zeeuwse aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zo is er onderzoek gedaan naar mogelijkheden op het gebied van personeel en subsidies.

ALTERNATE heeft uiteindelijk gekozen voor Tholen vanwege de centrale ligging en de goede noord-zuidverbinding, onder andere via de nieuwe snelweg A4. Via deze filevrije snelweg zijn steden als Rotterdam, Antwerpen en Breda in slechts 35 minuten te bereiken.

Wethouder F.J. A. Hommel, die de portefeuilles Economie, Werk en Inkomen en Duurzaamheid heeft, is in meerdere opzichten blij met deze vestiging. “We zijn verheugd dat een bedrijf met zo’n bekende naam in de wereld van e-commerce de waarde van de A4 heeft ontdekt. Verder hebben we ALTERNATE inmiddels leren kennen als een maatschappelijk betrokken bedrijf dat graag wil werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zo de Thoolse arbeidsmarkt verder in balans brengt. Daarnaast hebben zij duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Tholen: ruimte voor ontwikkeling
Op Tholen is nog volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen op het hoogwaardige bedrijventerrein ‘Welgelegen’. Dit moderne en goed ontsloten bedrijventerrein biedt een ruime keuze aan vrij indeelbare kavels en een ruime keuze aan beschikbare panden.
Bedrijven profiteren er van een centrale ligging, maar zonder de hoge lasten, bureaucratie en verkeershinder waar zij in omliggende regio’s vaak te maken hebben. Doordat Tholen een relatief kleine gemeente is,
zijn de contacten er persoonlijk en de lijnen met de lokale overheden kort.

ALTERNATE
ALTERNATE Nederland is hoofdzakelijk actief in de e-commerce, via de webshop www.alternate.nl verkoopt het bedrijf producten op het gebied van computers en elektronica. Het moederbedrijf van ALTERNATE Nederland is gevestigd in Duitsland.

Ondernemen in Zeeland, Invest in Zeeland ondersteunt
Het is heel eenvoudig om een vestiging te openen in Zeeland. Zeker met de juiste hulp kunnen ondernemers er grote zakelijke voordelen behalen. Invest in Zeeland ondersteunt ondernemers hier graag bij, geheel vrijblijvend, op vertrouwelijke basis en kosteloos. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan.
Invest in Zeeland geeft advies op maat over locaties, subsidies, vergunningen, arbeidsmarkt en overige relevante onderwerpen, zonder dat zij daarvoor kosten in rekening brengen.
Ook maakt Invest in Zeeland graag een duidelijk en informatief overzicht voor ondernemers met de mogelijke fiscale voordelen van het starten van een onderneming in Zeeland. Tot slot kan Invest in Zeeland belangrijke introducties verzorgen in het hechte Zeeuwse netwerk, want zaken doen begint met netwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *