Echt opvallen? Beeld spreekt!

Opvallen bij je doelgroep én je plan met beeld uitleggen. Hoe pak je dat aan? De Wilde Zeeuw Ontwerpers (DWZO) in Terneuzen staan voor een doelgerichte strategie en treffende beeldcreatie. Overzichtelijk en prak­tisch, op weg naar resultaat.

“We voegen waarde toe aan communicatie. Daar waar de organisatie in beweging is, is ruimte voor effectieve beeldstrategie. Zo valt de boodschap niet weg in de grote massa”, zegt Ronès Wielinga van DWZO. Vooral organisaties en bedrijven die veranderingsprocessen doorlopen, hebben baat bij ondersteuning met beeld. DWZO is vooral actief in de sectoren zorg, overheid, onderwijs en industrie.

Het geheim
“Onze toegevoegde waarde zit enerzijds in het voortraject, met onderzoek, strategie en advies. Anderzijds zit het in de uitvoering van communicatiemiddelen, waarmee we het ‘probleem’ of ‘proces’ te lijf gaan. We maken een overzichtelijk plan van aanpak. Onze kracht ligt vooral in de strategische uitvoering. We helpen organisaties met focussen. We pellen het ‘probleem’ af tot de kern. Zo lukt het ons om ziekteverzuim terug te dringen of begrip te vragen voor een nieuw beleid. En dat met een animatie van slechts zestig seconden!” Het geheim? “Door toegankelijke animatie voelt iedereen zich aangesproken op zijn eigen niveau, in ‘gewone mensentaal’. Dan komt de boodschap binnen”, vervolgt Ronès. “De internet-generatie heeft een nieuwe benadering nodig: creatief en sociaal. Beeld wordt steeds belangrijker om de boodschap over te brengen. Zo kun je je identiteit benadrukken, maar ook veranderingsprocessen uitleggen of ondersteunen.”

Aantoonbaar resultaat
DWZO leverde bijvoorbeeld veiligheidscampagnes voor de industrie, beeldstrategieën aan de gemeente Terneuzen en een zakelijke vormstrategie voor het project Tractaatweg. “Totaal verschillende projecten, waarbij de kernwaarden van DWZO goed tot uiting zijn gekomen. Voor de Tractaatweg maakten we een praktische, overzichtelijke strategie. Er is nu een huisstijl die heel zakelijk is. Voor de gemeente Terneuzen zorgden we voor gedragsverandering. Er moesten meer medewerkers met een intern systeem aan de slag. Dit is aantoonbaar geslaagd. Aan elk project gaat onderzoek vooraf om goed inzicht te krijgen, maar we richten ons erop om praktisch spijkers met koppen te slaan. Zo kan de opdrachtgever doordacht aan de slag. Dus is jouw organisatie in beweging en wil je ook snel resultaat? DWZO helpt met een doeltreffende beeldstrategie.”

De Wilde Zeeuw Ontwerpers (DWZO)
Westkolkstraat 36
Terneuzen
www.dwzo.nl

Tekst: Bianca Moorthamer
Fotografie: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.