Kennisdeling: Economie China krimpt, Inspection Partner groeit

Laten we maar beginnen met klagen. Ik vraag me af of de opvolger van Neelie Kroes met een lange vakantie is.  Eigenlijk direct vanaf de startdatum  Recent is de transportprijs meer dan verdubbeld voor de zeevracht. Ik ken geen enkel bedrijf dat zijn prijzen verdubbeld en dan ook nog eens blijft verkopen. We hebben het toch nodig. Ik denk dat er ergens een bar is waar zo nu en dan de hoge heren van de rederijen bijeen komen en onder genot van een glas whiskey besluiten dat de prijzen omhoog moeten. Helaas, niks aan te doen.

Wat er gelijk bij komt is dat de euro verzwakt, producten worden dus duurder.

Al twee factoren die invloed hebben op de economie, maar wat doen sommige Chinese fabrikanten, die verhogen gewoon lekker de prijs. En dan zeggen ze, materialen worden duurder en de dollar wordt zwakker dus de prijs moet omhoog. Kortom drie factoren die prijsbepalend zijn. En dan vraagt men zich wel eens af waarom het crisis is, dit helpt de crisis zeker een handje en zo behouden we de huidige hekele situatie nog even.

Maar goed om terug te komen op de normale gang van zaken. Met Inspection Partner is er veel gebeurd. We zitten inmiddels met 12 man op kantoor we zijn vorig jaar zomer officeel opnieuw gestart onder de naam Inspection Partner. Het gaat dus allemaal erg snel, soms iets te snel.

Soms ben ik alleen maar bezig met managen i.p.v. de sales waarmee je geld binnen haalt. Dat vergeten veel ondernemers denk ik wel eens. De harde realitiet is dat het toch moet blijven draaien en alle kosten moeten natuurlijk gedekt worden.

Account managers zijn niet goedkoop, al onze klanten worden bediend door een account manager uit hun eigen land, dat communiceert makkelijk in de eigen taal en het schept ook een band. Het praat gewoon een stuk lekkerder. Tevens weet je dan zeker dat de kwaliteits inspectie van je goederen goed wordt gedaan. En het is verdomd fijn om een betrouwbare relatie te hebben zitten in China als je daar veel spullen koopt.

We hebben nu account managers voor de landen Rusland, Nederland, Belgie, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Een lekker divers team wat het werken leuk maakt. Iedere account manager moet een land zelf opbouwen. Dat beteken in het begin dus de marketing, sales, en operationeel alles verzorgen. Het moeten dus wel echte alleskunners zijn. En die vind je niet zo makkelijk.Het is simpel we rekenen de mensen af o.b.v. de inspecties die ze binnenhalen. Ze krijgen 3 maanden de kans en als er dan geen inspecties binnen komen is het exit. Er moet geld verdiend worden. Ik heb nog een leuk voorbeeld, we hebben drie maanden terug een account manager uit Engeland aangenomen. Inmiddels is hij ook ontslagen. Hij had de gedachte om klanten binnen te halen met een blog. Leuk idee maar het moet niet de main sales activiteit zijn. Hele mooie blogs geschreven maar de klanten kwamen maar niet, niet echt gek he. Het erge is dat je zo iemand zijn salaris ook gewoon moet betalen. Drie maanden werkelijk geen zak gedaan en denken dat je klanten binnenhaalt met een blog. Zijn CV zag er heel leuk uit maar de werkelijkheid was geheel het tegendeel. Een wijze les, die je drie maanden salaris kost. We mogen niet klagen als we kijken hoe we er organisatorisch voor staan, tevens blijven er nieuwe klanten binnen komen dus het vertrouwen is er dus, we gaan voor de groei.

China zelf remt wel een beetje af, toch gaat alles door en rijden er nog steeds genoeg nieuwe Ferrari’s en Lamborghini’s rond in de stad. Natuurlijk gaat het minder maar het is ook de kunst voor ondernemens om kritisch te blijven kijken naar je business model en te blijven aanpassen. Om toch maar even de proef op de som te nemen, kan je verkopen met een blog.

Ondernemingen die in Azie inkopen en kwaliteitscontroles nodig hebben.

Vermeld deze blog en krijg 50% korting op je eerste inspectie. Ben benieuwd!

Kevin BraamInspection Partner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.