Een totaalpakket in mobiliteit

artikel-1-foto-1AutoVermeulen is al jaren een begrip op de autoboulevard in Goes. Met het Kia dealer-schap, eenuniversele Voordeelgarage en als erkend Subaru-reparateur had het bedrijf een goede basis. Sindskort is daar het Fiat dealer-schap aan toegevoegd. “Vanaf nu kunnen we de zakelijke klant een compleet bedrijfswagenpark bieden.

AutoVermeulen begon in 1962, toen de broers Wim en Jan Vermeulen de smederij in Nisse overnamen. “Ze begonnen dus letterlijk tussen de paarden, maar die werden al snel ingewisseld voor auto’s”, vertelt mede-eigenaar Jean-Paul Vermeulen.

In 1993 werd AutoVermeulen Kia-dealer. “Daarmee zijn wij een van de oudste Kia-dealers in Nederland.” Inmiddels is de eerste generatie Vermeulen met pensioen en hebben Jean-Paul, zus Anja Joossen-Vermeulen en zwager Kees Joossen de leiding over het bedrijf. “Anja doet de financiën en de administratie, Kees heeft de  leiding over het technische en technisch-commerciële deel en ik heb de algemene leiding en neem de verkoop encommercie voor mijn rekening. Mensen vragen wel eens: gaat dat, werken met je familie? Ja hoor, dat gaat prima, ik weet niet beter.”

Groeibehoefte
Sinds een aantal weken is het assortiment van Vermeulen uitgebreid met het merk Fiat. “Dat is voortgekomen uit onze behoefte om te groeien. Een tijd lang zijn we gegroeid buiten het dealer-schap, met name in de verhuur en short lease en privé-lease. Maar we wilden er graag ook een tweede merk bij, om wat meer body te krijgen. We hebben tenslotte een grote showroom van 2000 m2, die we graag goed gevuld zien. Met Fiat hebben we nu het dealer-schap voor heel Zeeland.”

De keuze voor Fiat kwam niet zomaar uit de lucht vallen. “We zijn een aantal jaar op zoek geweest naar een merk naast Kia. Een ander type auto, ander type klant en een andere emotie. Maar wel een type dat Bij ons past. Fiat-rijders zijn andere mensen dan Kia-rijders. Liefhebbers van Fiat kiezen meer op gevoel, lifestyle en beleving, die houden van Italië en willeneen dealer die aanvoelt als een warm bad. En dat zijn wij.” Het Fiat dealer-schap was voorheen ondergebracht bij Automotions in Goes, maar daar paste het eigenlijk niet goed in de bedrijfsfilosofie.“Daarom is Fiat bij ons terechtgekomen.”

Voor Vermeulen is het Italiaanse merk een mooie aanvulling op het assortiment. “Fiat heeft ook een reeks bedrijfswagens en dat was precies de toevoeging die we zochten, om de zakelijke markt eentotaalpakket te bieden.” Vermeulen denkt namelijk graag in oplossingen. “Ondernemers zijn vaak geneigd om jaren achter elkaar hetzelfde te doen methun wagenpark. Maar de arbeidsmarkt wordt flexibeler en dan heb je ook voor je wagenpark flexibele oplossingen nodig.”

AutoVermeulen2

Van de zaak
De tijd dat werknemers na het tekenen van hun arbeidscontract direct een leasewagen konden uitzoeken, is wel een beetje voorbij, zegt Vermeulen.“Contracten zijn korter, vaak is er eerst een proefperiode of een flex-contract: er ligt minder vast. Een leaseauto van de zaak is niet meer vanzelfsprekend. Wij zien steeds vaker dat werknemers geen auto maar een mobiliteitsbudget krijgen, dat ze zelf kunnen invullen.”

Dat biedt mogelijkheden voor veel verschillende oplossingen. “Een mobiliteitsbudget betekent voor dewerkgever een kostenreductie ten opzichte van een auto van de zaak. En de werknemer gaat er vaak heel creatief mee om: bijvoorbeeld door in de zomer defiets te pakken en in de winter de auto. Daarvoor is shortlease een heel mooie oplossing.” Een ander voordeel voor werknemers is dat hij met eenmobiliteitsbudget geen rekening hoeft te houden met een fiscale bijtelling, die wel vast zit aan een auto van de zaak.

Zonder zorgen
Privé leasen is sowieso sterk in opkomst, ziet Vermeulen. “Het is voor veel mensen een ideale manier om auto te rijden. Je hebt altijd een auto tot je beschikking, maar zonder risico en zonder zorgen. Jehoeft alleen te tanken. Het onderhoud zit verwerkt in de abonnementskosten. Daarnaast hoef je niet meer te onderhandelen over prijzen en opties als je een nieuwe auto zoekt en heb je nadien geen zorgen over de inruilwaarde. Kortom, je weet waar je aan toe bent.”

En dat geldt natuurlijk ook voor zakelijke rijders, die bij AutoVermeulen terecht kunnen voor verschillende lease-, verhuur- en financieringsconstructies. “Wij geloven sterk in maatwerk en denken mee met onze klanten over de beste oplossing, zowel aan decontractuele kant als in het wagenpark zelf.” Een van die oplossingen kan een bijtellingsvriendelijke Kia zijn. “Zo heeft Kia bijvoorbeeld een plug-in hybrid en een volledig elektrisch model, waarmee je dit jaar nog profiteert van respectievelijk 15 en 4 procentbijtelling.”

Met het dealer-schap van Fiat heeft AutoVermeulen bovendien een aantrekkelijke toevoeging voor dezakelijke markt. “Fiat Bedrijfswagens, of Fiat Professional, biedt een compleet assortiment bedrijfswagens. Hiermee kunnen we voor bedrijven het totale wagenpark leveren en onderhouden, vanbestelbussen in alle maten tot de persoonlijke auto van de directeur. Ook als het gaat om terugnemen van auto’s, bestickeren, noem maar op. Met onze 50jaar ervaring leveren we het totaalpakket in mobiliteit en hoeft de klant zich nergens zorgen om te maken.”

ContactaNL 2016: Stand 713 (Hal 2)

AutoVermeulen

AutoVermeulen | Goes Pearyweg 6 (Autoboulevard De Poel II) 4462 GT Goes T. 0113 561812E. info@autovermeulen.nl I. www.autovermeulen.nl

TEKST: LIESBET MALLEKOOTE & FOTOGRAFIE: JAN DE CARPENTIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.