Eerste overkoepelend Zeeuws vacature- en stageplatform van start

Er zijn volop mooie banen en stageplaatsen in Zeeland, ook voor hoger opgeleiden, maar deze zijn onvoldoende te vinden. Oproep aan alle Zeeuwse werkgevers: doe gratis mee.

Zonder centrale plek waar alle Zeeuwse vacatures en stageplaatsen te vinden zijn, is het voor Zeeuwse werkgevers extra lastig om de juiste mensen te vinden. Zeker op gebied van HBO en WO. Dat moest worden opgelost, vond De Zeeuwse Connectie, en daarom is vandaag ZeeuwseVacaturebank.nl van start gegaan.

Er zijn volop vacatures in Zeeland, ook voor hoger opgeleiden, maar het vinden van de juiste kandidaten gaat vaak moeizaam. Andersom is het voor werkzoekenden behoorlijk lastig om de juiste vacature te vinden, omdat het vacatureaanbod verspreid over veel verschillende locaties wordt aangeboden. Mede hierdoor vinden Zeeuwse werkgevers niet snel genoeg de benodigde werknemers, wordt de arbeidsmobiliteit binnen Zeeland geremd en worden de mensen die eventueel bereid zijn om in Zeeland te komen werken ontmoedigd. Dit probleem speelt ook op het gebied van stageplaatsen voor Zeeuwse jongeren. Zij worden te vaak gedwongen hun stageplaats buiten de provincie te zoeken en zo wordt de uittocht van jongeren onnodig verergerd.

Krachten bundelen
Maar als wij in Zeeland de krachten bundelen staan we veel sterker! Om de mismatch tussen vraag en aanbod te verhelpen, introduceerde De Zeeuwse Connectie vandaag de eerste enige echte centrale plek voor alle Zeeuwse vacatures, opdrachten en stageplaatsen. Laagdrempelig, want Zeeuwse werkgevers plaatsen gratis. En gemakkelijk, want er zijn goede selectiemogelijkheden zoals op opleidingsniveau, branche en functie én slimme jobalerts. De focus ligt op WO en HBO, maar MBO vacatures en stages kunnen ook zeker worden aangeboden en gevonden. Netwerk De Zeeuwse Connectie heeft een grote achterban met hoger opgeleide Zeeuwen, ook buiten Zeeland, en een zeer groot bereik. Uit onderzoek blijkt dat juist deze groep de grootste kans biedt op het aantrekken van hoger opgeleide werknemers van buiten Zeeland. Naast de algemene campagnes, zal deze belangrijke doelgroep dus ook zeer actief worden getarget.

Draagvlak
Zeeuwsevacaturebank.nl (en ZeeuwseStagebank.nl) is mede ontstaan dankzij de betrokkenheid van het Zeeuwse bedrijfsleven, het onderwijs en overheden vanuit het ‘3O-overleg’, ondersteund door Partners Provincie Zeeland, Schipper Groep, Roompot Vakanties, Syntess Software, Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Maxxton, de Zeeuwse Rabobanken, Zeeland Business, VNO-NCW Zeeland en Impuls Zeeland.

Dat de behoefte groot is en er veel draagvlak voor is, blijkt wel uit het feit dat zelfs voor de introductie al meer dan veertig vooraanstaande Zeeuwse werkgevers hun commitment hebben gegeven om tot 2020 mee te doen. Partijen zoals DOW, Kloosterboer, SAMAN, Zeeland Refinery, Intec, ZorgSaam, Medisol, Hydrauvision, Omoda, Bomont, YourSurprise, Walhout Civil, ZLM, Indaver, OOS International, BAX, Juvent, Vermeer, Rijkse, Intervence, Hall, Alpla, Zeeuwse Alliantie, Symach, SCEZ, Prins & Dingemanse, Prior, Emergis, Zeeuwse Rabobanken, Schipper Groep, Maxxton, ADZR, Syntess Software en Roompot.

Geen standaard vacaturebank
Maar het is veel meer dan een gewone online vacature- of stagebank. Het bundelt de krachten op de Zeeuwse arbeidsmarkt en verbindt de betrokkenen. Omdat losse initiatieven op deelgebieden, voor specifieke branches of regio’s in Zeeland, de vindbaarheid van Zeeuwse vacatures en stageplaatsen verslechteren, kunnen geïnteresseerde partijen aanhaken. Zij kunnen door middel van automatische koppelingen ook gebruik maken van de techniek. De eerste partijen doen dat al. Daarnaast biedt ZeeuwseVacaturebank.nl maatwerk-hulp voor personen buiten Zeeland die vragen hebben of hulp nodig hebben bij hun zoektocht naar een wonen en werken in Zeeland. Daar zetten we de netwerkkracht van De Zeeuwse Connectie voor in.

Oproep
Er ligt een mooie basis, maar het is van belang dat alle Zeeuwse werkgevers zich aansluiten en hun vacatures en stages plaatsen. Daarbij zijn er ook Zeeuwse organisaties die nu nog geen stageplaatsen aanbieden, maar dat toch echt zouden moeten overwegen: de jeugd heeft de toekomst en het is van belang om ook op die manier te investeren in de Zeeuwse arbeidsmarkt.

Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim tienduizend (hoger opgeleide) Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met events in Zeeland en de Randstad, en online op social media zoals Facebook, Linkedin en Twitter. De Zeeuwse Connectie zet het netwerk en haar bereik graag in voor dingen die goed zijn voor Zeeland. Zo is de jaarlijkse Zeeuwse PioniersPrijs een initiatief van De Zeeuwse Connectie en is ook het cross-sectorale Zeeuwse leiderschaps- en ontwikkelingsprogramma TransitieTeam Zeeland opgestart. Zeeuws Platform Werk & Stage en ZeeuwseVacaturebank.nl zijn de volgende stappen met betrekking tot de Zeeuwse arbeidsmarkt. Zie meer informatie op www.zeeuwseconnectie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Ondernemen

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"41fa618582","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"23041","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */