Eerste ZB Startersdag op 2 september in Vlissingen

De eerste Zeeland Business (ZB) Startersdag gaat plaatsvinden op dinsdag 2 september 2014 bij DOK41 in Vlissingen.

startersDeze editie staat in het teken van kennisdeling, advisering en netwerken. Als rode draad door de bijeenkomst loopt de Startersmarkt waarbij advies-gevende partijen uit de regio gereed staan om mensen met ondernemersaspiraties of inmiddels gestarte ondernemers te woord te staan. Als deelnemer kun je tussendoor verschillende seminars van 30 minuten bijwonen en daarnaast zorgen wij voor avondeten.

Deze dag is bedoeld voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in een leven (op termijn) als zelfstandig ondernemer. De Kamer van Koophandel organiseert sinds dit jaar meer regionaal gerichte startersdagen in plaats van lokaal en zal daarom op deze dag ook als kennispartner aanwezig zijn.

Programma

16:30 – 17:30 Inloop en Broodjesbuffet
17:30 – 18:00 Uitleg programma + Introductie van adviesgevende partijen
18:00 – 18:45 Startersmarkt deel één
19:00 – 19:30 Eerste sessie seminars
19.30 – 19.45 Pauze
19:45 – 20:15 Tweede sessie seminars
20:15 – 21:15 Startersmarkt deel twee + Netwerken
Vanaf 21:15 Netwerken, borrel + Uitreiking Informatiepakketten


Locatie
DOK41 / Stichting Incubator Zeeland
Edisonweg 41 B
4382 NV Vlissingen

DOK41 is een fysieke broedplaats voor innovatieve en creatieve starters en maakt onderdeel uit van Stichting Incubator Zeeland. Bij DOK41 kunnen ondernemers hun bedrijf opstarten en onder begeleiding en coaching verdere ontwikkeling en groei doormaken. Daarnaast wordt samenwerking en kennisuitwisseling gestimuleerd en beschikt het team van DOK41 over een groot netwerk om ondernemers te verbinden met onder andere het bedrijfsleven en kennisinstellingen. HZ University of Applied Sciences is als onderwijsinstelling nauw betrokken bij DOK41. Zo zijn er samenwerkingsverbanden met verschillende HZ-opleidingen en academies.

Aanmelden
Deelnemen aan een ZB Startersdag is dus een serieuze aangelegenheid en kost normaal gesproken € 27,50 p.p. We kiezen er echter voor om de lancering van de eerste ZB Startersdag eenmalig gratis toegankelijk te maken voor pre-starters, starters en jonge bedrijven. Dit is inclusief inschrijving, de seminars en het avondeten. Consumpties zijn (tegen vriendelijke prijzen) voor eigen rekening.

Indien je verwacht dat deze dag jou kan helpen bij je start en/of ontwikkeling als ondernemer kun je jezelf  hier aanmelden.

 

-Deelnemende dienstverleners en kennispartners-
Overzicht tot nu toe:

Logo+Kamer+van+Koophandel
Kamer van Koophandel
Ondersteunt ondernemers door het verstrekken van informatie over de kernthema’s starten, innovatie en overdracht. Starters krijgen informatie over ondernemingsplannen, financiële vraagstukken, inschrijving van je bedrijf in het handelsregister, rechtsvormen en verplichtingen.

 

 

logo-uwv

UWV
Deskundige uitvoerder op het gebied van werknemersverzekeringen, arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Wanneer je vanuit een uitkering wil starten met een eigen onderneming; kun je bij het UWV terecht voor informatie, begeleiding en oplossingen bij financiële vraagstukken.

 

 

 

logo-belastingdienst

Belastingdienst
Begin goed voorbereid met uw eigen bedrijf. Ontdek tijdens de startersdag wat u moet doen voor de Belastingdienst: hoe het zit met uw aangifte, administratie, VAR, auto, facturen en aftrekposten. Kundige adviseurs van de belastingdienst zijn aanwezig voor het antwoord op al uw belasting gerelateerde vragen.

Wilt u weten welk belastingvoordeel u als starter hebt?  Overleg met de aanwezige adviseurs over het startersvoordeel  en voor welke fiscale regelingen u in aanmerking komt.

 

 

 

logo-gemeente-vlissingen

Gemeente Vlissingen
De gemeente voert een actief beleid dat is gericht op het behouden van bestaande en het aantrekken van nieuwe bedrijven op bedrijventerreinen, in de binnenstad of elders in de gemeente Vlissingen. Dit vormt een onderdeel van het economisch beleid. Starters kunnen bij het gemeenteloket terecht met vragen over hun nieuwe onderneming.

 

 

DOK41

DOK41
DOK41 is een broedplaats voor innovatieve (techno) en creatieve startups. Bij DOK41 kunnen ondernemers hun bedrijf opstarten en onder begeleiding en coaching verdere ontwikkeling en groei doormaken. Daarnaast wordt samenwerking en kennisuitwisseling gestimuleerd en beschikt het team van DOK41 over een groot netwerk om ondernemers te verbinden met bedrijfsleven, intermediairs en kennisinstellingen.

 

 

KW logo versie 1

Kenniswerf Zeeland
Kennis delen, krachten bundelen en samen bouwen aan de toekomst. Kenniswerf Zeeland brengt vraag en aanbod uit het Zeeuwse bedrijfsleven en onderwijs samen.

 

 

Impuls Zeeland

Impuls
Samen met u als ondernemer willen wij werken aan een innovatieve en gezonde economische provincie Zeeland. Dit door mooie plannen te ondersteunen met kennis, kunde en financiën op het gebied van ondernemerschap en door samenwerking van bedrijven in en rond Zeeland. Impuls stimuleert de economie van Zeeland door ondernemers onder meer hulp te bieden bij vestigen van bedrijven, subsidieadvies en ondersteuning van projecten.

 

 

innogo

InnoGo!
InnoGo! is de organisatie die ondernemers met een goed idee voor een nieuw product op weg helpt met coaching, begeleiding, financiering en een sterk netwerk. InnoGo!, een initiatief van Economische Impuls Zeeland heeft als doel om innovatie in Zeeland te stimuleren

 

Logo_obpiGÇóbbie_PMS


Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE)

is de officiële instantie in de Benelux voor de registratie van merken en modellen. Daarnaast kan het BBIE het bestaan van een idee op een bepaalde datum vastleggen in een i-DEPOT. Intellectueel Eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals boeken, muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, software, teksten en foto’s. Een creatie kan door meerdere rechten tegelijkertijd worden beschermd. De bekendste IE-rechten zijn het merkenrecht, het auteursrecht en het octrooirecht. Heeft u een merknaam of product of dienst in uw hoofd en wilt u meer informatie over het registreren hiervan, BBIE is aanwezig op de startersmarkt voor advies.

 

joosse-accountants
Joosse Accountants & Belastingeadviseurs

Biedt accountancy en fiscale ondersteuning aan MKB-ondernemingen en particulieren. Daarnaast bieden ze belastingadvies voor starters of particulieren die graag willen starten.

 

logo-ycnex-website-met-USP2

YCNEX
Internet Marketing inclusief Sociale Media voor starters en ondernemers. Ksenija Boiko geeft een seminar over Internet Marketing inclusief Sociale Media (als onderdeel van een marketingplan) onder het mom “Internet Marketing kan je leren waardoor het haalbaar is voor iedereen”

DIGITEAM LOGO kleur
Digiteam Network
Professionals in websites en applicaties. Op de Startersdag geeft Digiteam informatie over het realiseren van een succesvolle website en webstrategie, hoe custom-made applicaties je bedrijfsvoering kunnen verbeteren en ze geven advies over diverse ICT-middelen.

 

logoSas Assurantiën
is ruim 17 jaar gespecialiseerd in verzekeringen voor (startende) ZZP’ers en ondernemers en iedereen wordt deskundig en persoonlijk geadviseerd op het gebied van Beroeps/Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeringen t/m arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Voor u als beginnend ondernemer kan dit erg belangrijk zijn, aangezien u geen uitkering ontvangt wanneer u tijdelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt. Startende ondernemers krijgen tijdens de startersdag een gratis verzekeringscheck en geïnteresseerden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen een gratis en vrijblijvende premie indicatie.

 

-Workshops trainingen en seminars-
Arne Hulstein

Arne Hulstein – Start-up Coach
Arne werkt al 7 jaar met startups in Nederland en daarbuiten. Hij
is mentor en coach en lid van 
de board of advisors van een aantal startups. Hij heeft een internationaal netwerk van startup specialisten, investeerders en anderen. In 2011 startte Arne StartupBus Europe. Arne houdt zich al 20 jaar bezig met ondernemerschap, marketing, communicatie en internet technologie.

In een half uur kijken we samen naar een aantal aspecten die helpen om je bedrijf te laten groeien. In korte tijd mixen we marketing, communicatie, productontwikkeling en klanten tot een formule waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Ksenija-Boiko-Zeelanddeal.nlKsenija Boiko – Internet marketing
Ksenija heeft Zeelanddeal.nl overgenomen en werd op dat moment Internet Marketeer en ondernemer.  Na een studie Commerciële Economie en diverse banen was dit een vliegende start! Om op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Internet Marketing volgt Ksenija nog steeds veel cursussen en seminars, voornamelijk online.

Door het werk met ondernemers merkte ze dat veel ondernemers graag zelf aan Marketing doen maar tijd vóór en kennis over Internet Marketing ontbreekt vaak. Zo ontstonden de workshops van Ycnex waarbij Internet Marketing Simpel wordt uitgelegd.

Tijdens de seminar op de startersdag wordt hier een korte versie van gegeven. Er worden meerdere tips gegeven en toegelicht zodat ze meteen in de praktijk kunnen worden toegepast. Aan de hand van voorbeelden gekeken en besproken waarom iets wel of niet werkt.

 

Martin LammerensteynMartin Lammerteyn  | bedrijfsmentor – commerciële begeleiding
Martin is een levenslang-lerende autodidact die beschikt over de nodige certificaten. Hij beschikt over 20 jaar ervaring als commercieel begeleider.

“Uw commerciële conditie bepaalt hoe excellent en alert uw onderneming zal worden of is! Als bedrijfsmentor bedenk ik, samen met u, de beste manier van zaken doen voor uw bedrijf. Ik ben uw commercieel klankbord die de situatie dwingend maakt en implementeert. Uw verhaal vertaal ik, in overleg met u, in de strategie om uw markt te veroveren (of te behouden). Dit leidt tot gegarandeerde actie met voorspelbaar resultaat. Ik slaag er in iedereen te enthousiasmeren, te motiveren en te activeren”.

Tijdens de starterdagen rijk ik een commerciële structuur aan om de (startende) ondernemer, op een methodische manier, effectief en efficiënt uit de startblokken te schieten. Wij bekijken de onderneming van uit 20 componenten die er voor zorgen dat de slaagkansen maximaal zijn. Ik confronteer de deelnemer en voorkom dat hij/zij in de vele valkuilen trapt.  Een 1/2 uur investering die het 10-voudige opbrengt!

 

Marjon de wilde 2Marjon de Wilde
Communicatie & Verkoop training en coaching

Marjon de Wilde, eigenaar van MN2B en al 6 jaar professioneel trainer/ coach. Het helpen van ondernemers om te groeien is geboren uit de passie voor ondernemen. Hoe krijg je meer klanten en hoe kun je bestaande klanten aan je bedrijf binden en je eigen onderneming laten groeien.
Tijdens de workshop van 30 minuten daag ik de de deelnemers uit om de skills van het “Klanten benaderen en achterhalen van het koopmotief” te laten zien.  Je krijgt wat handvatten om dit in je eigen onderneming toe te passen.

 

Edwin van Houte Merel van Rens Jan Kees Oorthuys
DOK 41, Innogo en Kredietunit Zeeland
Seminar innovatiefinanciering

Financiering vinden voor het ontwikkelen van technologische en biobased innovaties is niet gemakkelijk, zeker niet als je je bedrijf net bent begonnen. In Zeeland zijn er programma’s die speciaal gericht zijn op het financieel en inhoudelijk ondersteunen van ondernemers die aan dergelijke ontwikkelingen werken. Tijdens de seminar vertellen Edwin van Houte, Merel van Rens en Jan-Kees Oorthuis meer over de diverse financieringsmogelijkheden in Zeeland voor zowel innovatieve starters als het innovatief mkb.

Edwin van Houte – Impuls, houdt zich o.a. bezig met financieringsprogramma InnoGo! en het Zeeuws Participatiefonds
Merel van Rens – Impuls, houdt zich o.a. bezig met financieringsprogramma InnoGo! en broedplaats DOK41
Jan-Kees Oorthuijs – Kredietunie

 

-Ondersteunende organisatie Startersdag-

Logo De Twaalfde Man

De Twaalfde Man Marketing en Communicatie – Marc Volleman
De Twaalfde Man Marketing en Communicatie ondersteunt bij het realiseren van ondernemersdoelen. Ze zorgen voor de vertaalslag van positionering en merk naar concrete uitvoering van uw communicatie. Ze helpen u om de lijnen uit te zetten. En geven de perfecte voorzet. Zodat u kunt scoren. Eenvoudig en doeltreffend!

 


Logo Subliem Events

Subliem Events –  Jonathan de Voogd
De diensten die Subliem Events aanbiedt, bestaan uit het organiseren en coördineren van zakelijke evenementen in Zuid-West Nederland. Subliem Events streeft er naar om overal aan te denken en alles tot in de puntjes te regelen. Door gebruik te maken van een duidelijke basis in de opzet van een evenement, kan dit pas goed uit de verf komen. 

 

Locatie startersdag

Kantoorgebouw-DOK41

 

 

 

 

 

 

 

 

Routebeschrijving DOK 41
U kunt de locatie vanaf de A58 op de volgende manier bereiken:

1. Vanaf de A58 neemt u de 1e afslag links, de Veerhaven/N58 op.
2. Na de spoorwegovergang slaat u rechtsaf de Edisonweg in. Hierna volgt aan de rechterkant een grijze poort.
3. Rijd u de grijze poort in en na 50 meter bevindt hier zich het parkeerterrein. U bent nu gearriveerd op het terrein van DOK41.
4. Loopt u het terrein op, passeer de vijver en de 1e ingang van het witte DOK41 gebouw en volg de bewegwijzering op de ramen >> ingang DOK41>>.
5. Indien er niet voldoende parkeergelegenheid is kunt u rondom het terrein parkeren aan de Edisonweg en Voltaweg (zie plaatje).

routebeschrijving plattegrond

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *