Eeuwfeest bij Autobedrijf Joosse

Autobedrijf Joosse, official Ford dealer in Vlissingen, bestaat in december 100 jaar. Vaste klanten is dat ongetwijfeld al opgevallen. Immers, de eerste jubileumaanbieding loopt nu al. Voorlopig duren de feestelijkheden wel even, want tot halverwege volgend jaar volgt elke maand een nieuwe feestelijke actie.  Een eeuw Autobedrijf Joosse is een heugelijke gebeurtenis die de eigenaren Piet en Johan Joosse het liefst vieren met hun klanten.

“Dat ons familiebedrijf honderd jaar bestaat, is in de eerste plaats aan onze trouwe klanten te danken”, zegt Johan Joosse. Samen met zijn broer Piet nam hij in 1985 de vestigingen in Vlissingen en Nieuw- en Sint Joosland over. In de jaren daarvoor drukte hun vader een stempel op de zaak. Een ambitieus man die in 1975 de huidige showroom aan de Gildeweg in Vlissingen bouwde. “Een belangrijk moment in het bestaan van Autobedrijf Joosse”, aldus Johan. “De showroom, werkplaats, magazijn en het kantoor zitten bij elkaar. We plegen hier onderhoud, doen reparaties en schadereparaties. Onze klanten vinden hier alles onder één dak.”

Van fiets naar auto
De eigenlijke grondlegger van het autobedrijf was grootvader Johannes Joosse. In 1912 leende hij wat geld voor het overnemen van een fietsenzaak in Nieuw- en Sint Joosland. Nieuwe en gebruikte fietsen werden verkocht, reparaties uitgevoerd. Met de jaren kwamen daar automobielen bij. “De eerste eigen auto was een gebruikte T-Ford coach”, vertelt Johan die de inmiddels wat vergeelde kwitantie keurig in een archief bewaart. “Vijfhonderdvijftig gulden. De Ford werd vooral gebruikt voor taxiritjes.” Van lieverlee groeide de fietsenwinkel uit tot een reparatiebedrijf voor automobielen. In 1956 kreeg het bedrijf het eerste officiële dealerschap: Peugeot. De nieuwe garage die daarna werd gebouwd is nu de huidige vestiging in Nieuw- en Sint Joosland. Sinds 1979 is autobedrijf Joosse Ford dealer voor Walcheren. Wat ooit is begonnen als kleine fietsenzaak is dan uitgegroeid tot het huidige autobedrijf met vestigingen in Vlissingen en Nieuw- en Sint Joosland.

Feestelijke acties
Splinternieuwe deurmatten in de showroom zijn stille getuigen van het op stapel staande eeuwfeest. Een fel oranje J tussen de jaartallen 1912 en 2012 met de tekst: honderd jaar Joosse, honderd jaar betrouwbaarheid.

In december viert Autobedrijf Joosse met de medewerkers het jubileum. Ze maken een uitstapje naar Londen. Voor de vaste relaties ligt een receptie in het verschiet. De eerste feestelijke actie voor de klanten loopt al. Bij besteding van meer dan honderd euro aan onderhoud of reparaties, ontvangt de klant een kortingsbon op brandstof. “Vanaf september verzorgen we maandelijks een nieuwe klantenactie. Bijvoorbeeld een speciale prijs op de aanschaf van een navigatiesysteem. Of een korting op speciale uitvoeringen van Ford Ka of Ford Fiësta. Het zijn grote en kleine acties. Dat gaat zo door tot halverwege volgend jaar.”

Autobedrijf Joosse
www.ford-joosse.nl

Gildeweg 20
4383 NK  VLISSINGEN
0118 419 420

Oude Rijksweg 60
4339 BD  NIEUW- EN SINT JOOSLAND
0118 601 443

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.