Effectief netwerken

Een belangrijk onderdeel van onze netwerkavonden is het effectief netwerken. Maar wat is dit eigenlijk? En waarin verschilt dit van het reguliere netwerken?

Binnen ZB netwerk geloven wij in de kracht van het ontmoeten van nieuwe mensen. Hoe groter je netwerk des te meer mogelijkheden dit biedt voor uzelf, maar ook uw zakelijke relaties. Immers, wanneer u iemand door kunt verwijzen, levert dit een positief respons en zal deze geste zeker positief worden terugbetaald. Daarnaast kunt u nieuwe personen kennis laten maken met uw producten en diensten, wat weer nieuwe mogelijke zakenrelaties oplevert.

Veel netwerken gaan uit van het “netwerkborrel” principe, waarbij personen vaak kiezen om bij bekende mensen te gaan staan. Maar hoe komt u dan aan nieuwe relaties? Daarom heeft ZB netwerk het effectief netwerken gelanceerd, waarbij wij met behulp van een expert op het gebied van netwerken de aanwezigen ondersteunen in het verder opbouwen van hun persoonlijke netwerk. Dit doen wij met wisselende personen die ieder op hun eigen wijze kennis met u delen en u met deze opgedane kennis gelijk aan het werk zet. Tijdens een netwerksessie van Zeeland Business doe je minimaal 3 tot 4 nieuwe contacten per avond op. Dit gebeurt door middel van onder andere:

  • Tafelwisselingen tussen gerechten door
  • Groepen te vormen op basis van dezelfde of verschillende interesses en disciplines
  • Digitale connecties te leggen
  • Groepen samen te stellen aan de hand de naamsbadges

Voor 2018 hebben wij de volgende experts bereid gevonden om een sessie te begeleiden:

Wilfred van der Meer
Geert van Wonterghem
Arne Hulstein

Trainers effectief netwerken

 

Klantexperience.nl – Wilfred van der Meer
Delen is het nieuwe vermenigvuldigen. Ik geloof erin dat als jij jouw ervaring, jouw kennis en jouw netwerk deelt met anderen en op deze manier van toegevoegde waarde bent je echt het verschil maakt. En als jij het verschil maakt voor een ander maakt een ander voor jou het verschil. Dus gedurende een kennismakingsgesprek met een persoon stel ik ook vaak de vraag: Waar kan ik je mee helpen? Ik daag je uit om ook deze vraag te stellen aan de personen met wie jij kennis maakt om zo op deze manier van toegevoegde waarde te zijn. En wat levert dat op voor jou? Ik zou zeggen laat je verrassen.
Bruisende Breinen – Martijn Anderson
Als marketeer en ondernemer met een brede ervaring in onder andere de horeca-sector heeft Martijn al veel bedrijfsconcepten (helpen) ontwikkelen en weet van daaruit als geen ander hoe belangrijk een effectief netwerk is. Zijn specialiteit binnen het effectief netwerken is om op creatieve wijze de aanwezigen het ijs laten breken.
Geert van Wonterghem (ontwikkelaar van MeetMatch)
We leven in een netwerkeconomie; niet wát je kent, maar wíe je kent bepaalt je succes. Maar hoe vind je de personen die je verder helpen in je zoektocht naar de beste contacten?
Tijdens de ZB Netwerkbijeenkomst laat MeetMatch zien hoe je effectief kunt netwerken via je mobiel. Een echte speeddate-netwerkavond dus! Op basis van je profiel word je gematcht met de persoon waarmee je de meeste kans op samenwerking hebt. Dit alles gebeurt via je GSM: je krijgt steeds de volgende persoon te zien op je scherm en je wordt begeleid naar de ontmoetingsplaats. Tijdens elke meeting beantwoord je enkele vragen die je op weg helpen naar meer inspiratie. Je kiest wanneer je klaar bent en binnen 3 minuten krijg je een volgende partner toegewezen.
 Arne Hulstein
Als ondernemerscoach mag ik bij veel bedrijven in binnen- en buitenland in de keuken kijken. Elke keer wordt dan weer bevestigd hoe belangrijk het is om een goed netwerk te hebben en te onderhouden. Vaak is het namelijk het
netwerk van de ondernemer dat het verschil maakt. Ik probeer altijd mensen uit te dagen om nieuwe mensen op te zoeken. In de mix van oprechte interesse, openheid naar anderen en passie voor de eigen dienst of het eigen product zit de sleutel tot het effectief maken van het eigen netwerk. Voor mijzelf heeft dat een wereldwijd netwerk opgeleverd met geweldige mensen. Daarom weet ik zeker dat het voor u ook succesvol zal zijn.
 

 

Enthousiast geworden? Kijk hier naar onze lidmaatschapsvormen.