Elektromotoren Bracke viert 45-jarig bestaan

Wat in 1967 begon als hobby in een klein schuurtje is op 45 jaar tijd uitgegroeid tot een bedrijf wat is gespecialiseerd in Elektromechanisch Onderhoud en Industriële Automatisering. Innovatief, Betrokken, Ontzorgend en Flexibel zijn daarbij al die jaren al onze kernwoorden. Op maandag 17 september bestaat Elektromotoren Bracke officieel 45 jaar en ziet het vandaag de dag nog altijd kans om zelfs in tijden van ‘crisis’ in te steken op bedrijfsmatige groei.

“We zijn gelukkig als bedrijf niet kwetsbaar, omdat we in de goede jaren keurig een buffer hebben opgebouwd door wat ‘opzij te zetten’ om er in de magere jaren van te kunnen ‘plukken’. Daardoor kan je als bedrijf gezond blijven en toch daar waar nodig investeren in de toekomst. Op die manier heb je continuïteit en kan je zoeken naar stabiele groei”, aldus directeur Joris Bracke, die in 2003 als directeur het stokje van vader Willy overnam.

Breed aanbod aan activiteiten
Met een vestiging in Clinge en eentje in het Belgische Sint-Gillis-Waas bedient Bracke zowel de Nederlandse als Belgische markt als het gaat om elektromechanisch onderhoud en industriële automatisering. Willy Bracke begon in 1967 ooit zijn wikkelbedrijf in een schuurtje van krap 100 vierkante meter en had in de textielindustrie zijn eerste klanten.  Later ontstond dankzij de suikerfabrieken een eerste bedrijfsmatige groei. Wat 45 jaar geleden begon met het repareren en reviseren van kleine motoren, herwikkelen en vervangen van lagers, is nu uitgegroeid tot een breed aanbod aan activiteiten. Zo repareert Bracke allerlei roterende machines en worden diverse soorten elektromechanische apparaten en hieraan gerelateerde producten hersteld, geleverd, in bedrijf genomen én onderhouden. Vanuit een grote voorraad en een groot netwerk wordt op een betrokken, flexibele en innovatieve manier gezocht naar de beste, snelste oplossing van elk gewenst aandrijfvraagstuk.

Op zoek naar extra sales engineers
Elektromotoren Bracke BV telt momenteel 28 medewerkers, maar is nog steeds op zoek naar kwalitatief goede sales engineers om het team te versterken vanwege de toenemende vraag. “Zoeken naar continuïteit vraagt om durf, zoeken ook naar nieuwe omzet qua industriële automatisering en aandrijftechniek. Inspelen op de huidige ontwikkelingen. Daarom ook dat we meedoen aan de MVO-prijs Hulst als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gegroeid en nog steeds positief kijken naar de toekomst. Door met twee poten in de klei te blijven staan, hard werken en met elkaar de schouders eronder zetten staan we waar we nu zijn. Een prachtig innovatief bedrijf wat meedenkt met de klant. Elektromotoren Bracke is een trots bedrijf en een heuse totaalleverancier als het gaat om aandrijfvraagstukken.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *