Eures en UWV

Wie vacatures heeft en zijn zoekgebied wil verbreden, doet er goed aan om over de grens te kijken. Vlaanderen ligt wellicht nog het meest voor de hand, maar via het EURES (European Employment Services) netwerk heeft UWV zicht op de gehele Europese arbeidsmarkt.

EURES is het Europese netwerk van openbare arbeidsbemiddelingsdiensten zoals UWV. Het doel van het netwerk is het transparant maken van de Europese arbeidsmarkt en een vrij verkeer van personen mogelijk te maken. Martin Rijk richt zich als EURES-adviseur hoofdzakelijk op de grensstreek met Vlaanderen, terwijl Frans Buter in de rest van Europa actief is en dan met name binnen de sector techniek.

Rekruteren over de grens
“Vanuit EURES bieden wij werkzoekenden die over de grens willen werken informatie en advies. Maar natuurlijk kunnen werkgevers ook bij ons terecht. Voor het melden van een vacature bijvoorbeeld en voor praktische vragen rondom de indiensttreding van een buitenlandse werknemer”, legt Martin uit. “Voor het melden van vacatures hebben we  het e-mailadres: rekruterenoverdegrens@uwv.nl.”

Jobbeurzen bezoeken
Frans Buter is net terug van een jobbeurs in Slowakije. Dat is één van de manieren waarop hij buitenlandse werknemers werft voor werkgevers in Zeeland en West-Brabant. “We kunnen werkgevers ondersteunen bij het werven van mensen voor ‘knelpuntberoepen’ zoals in de metaal, bouw, ict en zakelijke dienstverlening. Vaak gaan er ook werkgevers mee om ter plekke de selectie te doen. Ons doel is vooral werkgevers en werknemers met elkaar te verbinden. We kunnen daarnaast adviseren over praktische zaken zoals arbeidsovereenkomsten en sociale verzekeringen.”

kijk op: www.werk.nl/eures en www.euresscheldemond.info

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *