Event: 8 mei, cursus ‘Bedrijven in moeilijkheden’

Op dinsdag 8 mei van 18:00-22:00 uur vindt de cursus ‘Bedrijven in moeilijkheden‘ plaats in het Van Der Valk hotel te Goes.

De economische crisis is nog niet voorbij. Het aantal faillissementen neemt nog steeds toe, evenals het aantal bedrijven in moeilijkheden. Veel bedrijven hebben te maken met deze aan insolventie gerelateerde problematiek. Bijvoorbeeld doordat zij zelf in liquiditeits problemen zitten of te maken krijgen met afnemers of leveranciers in problemen. Het komt voor dat bedrijven hierdoor ook zelf in problemen komen en wat zijn dan de mogelijkheden?

Bedrijven in moeilijkheden
Welke mogelijkheden zijn er om tot een snelle kostenreductie te komen; kan de bank na een enkele overstand het krediet opzeggen; kunnen schuldeisers gedwongen worden aan een akkoord mee te werken; aan welke voorwaarden moet worden voldaan voor een succesvolle doorstart?

Afnemers in moeilijkheden
Wat zijn de rechten in geval van een faillissement of doorstart van een afnemer? Moet de leverancier hieraan meewerken en hoe zit het met de vorderingen die hij nog heeft op de failliete partij? Kan de overeenkomst worden opgezegd door de curator en moet meegewerkt worden aan een doorstart? Hoe krijg je je geleverde en niet betaalde zaken terug? Wanneer mag je stoppen met je dienstverlening? Kun je extra zekerheden vragen en zo ja welke? Hoe ga je om met de curator van je afnemer/leverancier?

Voor meer informatie kijk op Colleges op Maat of schrijf u in.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *