Uitreiking Familiebedrijf v/h Jaar Award 2015 ZB Netwerk

ZB_cover_fraanje_btbUitreiking Familiebedrijf van het Jaar Award 2015

Nederland telt minimaal 260.000 familiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor ruim 49% van de werkgelegenheid en bijna 53% van het Bruto Nationaal Product. In Zeeland blijkt zelfs 85% van alle ondernemingen een familiebedrijf te zijn. Landelijk is dat 69%  (Bron: Nyenrode Business University)

Vier partners, Zeeland Business, Baker Tilly Berk Accountants & Belastingadviseurs Goes, de Zeeuwse Rabobanken en Film by the Sea organiseren de verkiezing van het Familiebedrijf v/h Jaar award. De uitreiking hiervan vindt plaats tijdens het Film by the Sea festival op 14 september en het avondprogramma vanaf 19.00 is geheel gratis te bezoeken. Aanmelden kan via deze link of onderaan de pagina.

DrukwerkZeeland lijkt minder scherpe randjes te hebben als het gaat om de gevolgen van de crisis. Dit is een vertekend beeld. In een aantal opzichten is de klap ook in onze provincie hard aangekomen. Kenners wijzen er op dat dit beeld wellicht ontstaat door de kwaliteit van de Zeeuwse Familiebedrijven. Deze sector kenmerkt zich door een grote veerkracht, of misschien beter gezegd: een veel groter incasseringsvermogen dan bij andere ondernemingen. Zo is er binnen een familiebedrijf een grote loyaliteit en is men bereid een eventuele economische klap gezamenlijk te dragen. Omdat er in Zeeland zoveel familiebedrijven zijn kan dit het totaalbeeld beïnvloeden. Familiebedrijven staan bekend om hun vaak langdurige bestaan, trouwe personeelsbestand en persoonlijke contact. Omdat familiebedrijven een elementair onderdeel vormen van de Zeeuwse economie hebben Zeeland Business en Baker Tilly Berk vorig jaar het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar in het leven geroepen met als 1 doel, Zeeuwse familiebedrijven in een positief daglicht te zetten.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats van het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2014. Toen waren de volgende familiebedrijven finalist:
– Bouwbedrijf Fraanje
– Appelaere
– Bracke Elektromotoren

Uiteindelijk heeft bouwbedrijf Fraanje de award, een mooie Zeeuwse stik, toen gewonnen (zie foto hierboven, fotografie Ruden Riemens)
Klik hier voor meer informatie over de award 2014

Nomineren award 2015

Via onderstaande link is het mogelijk om bedrijven te nomineren voor de Familiebedrijven Award 2015. Bent u zelf een familiebedrijf en wilt u graag kans maken of kent u een familiebedrijf waarvan u denkt dat deze het verdient om zichzelf Zeeuws familiebedrijf van het Jaar te noemen, meld deze dan aan via: Ga hier naar het keuzeformulier en nomineer jouw favoriete familiebedrijf 2015!

Programma maandag 14 september:

16.00 – 17.45 Film over familiebedrijf: La familie Beuer.
(Maximaal 75 tickets voor gereduceerd tarief á €7,50)
18.00 – 19.15 Heerlijk walk-inn diner
(Exclusief voor ZB Netwerkleden en genodigden)
19.00 – 19.30 Inloop avondprogramma
19.30 – 21.00 Uitreiking Familiebedrijf v/h Jaar award (meer informatie volgt)
Diverse interessante sprekers
21.00 – 22.00 Netwerksessie

Film by the Sea Cine CityLocatie uitreiking
Film by the Sea in Cine City Vlissingen
Spuikomweg 1
4381 LZ Vlissingen
Plan uw route via deze link

 

 

 

Partners
Zeeland Business werkt in de organisatie en uitreiking van de award samen met 3 onmisbare partners: Baker Tilly Berk, De Zeeuwse Rabobanken en Film by the Sea.

BTB-LogoBaker Tilly Berk
“Wij hebben wat met familiebedrijven,” zegt Marcel Klootwijk van Baker Tilly Berk. Het accountantskantoor doet samen met Business Universiteit Nyenrode onderzoek naar familiebedrijven. “In Zeeland is 85% van de ondernemingen een familiebedrijf, ruim 15% hoger dan landelijk: een belangrijk fundament onder de Zeeuwse economie.”

 

Rabobank-logoZeeuwse Rabobanken
Ad de Korte van de Rabobank Oosterschelde was vorig jaar jurylid en is nu als partner bij de verkiezingen betrokken. “Het merendeel van de Zeeuwse bedrijven is een familiebedrijf. Soms zie je het niet meer aan de naam, maar zijn toch alle aandelen in handen van één familie. Familiebedrijven zijn de kurk waarop elke bank en elk accountantskantoor in Zeeland drijft.”

 

 

AfdrukkenFilm by the Sea
De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Film by the Sea. Daniëlle Melis van Film by the Sea: “Wij misten een goed netwerkevent voor onze sponsoren. De opening van het festival is zo massaal dat je eigenlijk niet kunt netwerken. Voor de organisatie van een goede bijeenkomst voor onze sponsors zochten we een partner en zo ontstond de samenwerking met Zeeland Business.”

 


Media partner Omroep Zeeland

Mediapartner geeft rondom de uitreiking aandacht aan de award via social media en radio. In de week na de uitreiking, zendt Omroep Zeeland TV een reclamecampagne uit voor de winnaar.

 

Aanmelden
Het bijwonen van het avondprogramma vanaf 19.00 met de uitreiking van de award, gevolgd door het netwerken is voor iedereen gratis toegankelijk.
Het voorprogramma en aansluitend diner is exclusief voor ZB Netwerkleden en genodigden vanuit de vier samenwerkende partners.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *