Familiebedrijf Ford-dealer voor Zeeland

artikel-11-foto-1Ford-rijders op de Bevelanden, Walcheren en Schouwen-Duiveland kunnen sinds kort weer in Goes terecht voor aankoop en onderhoud van hun auto. Ford Van Putten betrok op 1 maart een gloednieuw pand aan de Nansenbaan, op een mooie zichtlocatie langs de A58.

Ford Van Putten begon zo’n zeventig jaar geleden in Breskens. Inmiddels heeft het familiebedrijf vestigingen in Terneuzen en Hulst en nu ook in Goes. “Mijn broer Peter en ik zijn de derde generatie”, vertelt Wim van Putten. Terwijl Peter de leiding heeft in Terneuzen, heeft Wim in Goes de touwtjes in handen.

Na het stoppen van de vorige Ford-dealer in Goes, besloot het familiebedrijf Van Putten de oversteek te wagen naar midden-Zeeland. “Nu zijn wij de enige officiële Ford-dealer in de provincie Zeeland”. De locatie Goes is strategisch gelegen. “Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn 20 minuten te rijden voor onderhoud en service en 40 minuten voor de aanschaf van een auto. Vanaf de meeste plekken in Zeeland kun je binnen die tijd op een van onze locaties zijn. We leveren van Vlissingen tot Rilland en van Oostburg tot Walsoorden.”

Van Putten neemt samen met zijn collega Jan de Jonge de verkoop voor zijn rekening. Neef Niels van Putten is de manager after sales en gaat over de werkplaats en het magazijn. In de werkplaats staan drie vaste monteurs, alle drie afkomstig van de vorige Ford-garage in Goes en door en door bekend met het merk. “Daarnaast zijn we een erkend leerbedrijf, zowel voor commercieel als technisch personeel. Daarvoor werken we samen met Scalda in Vlissingen. Ook op dit moment hebben we twee stagiairs.”

Het opvallend witte bedrijfspand aan de Nansenbaan is vrijwel energieneutraal. “We maken gebruik van led-verlichting, isolatieglas, warmtepompen en binnenkort ook zonnepanelen. Ook onze andere vestigingen zijn energiezuinig en daar zijn we trots op.” Voor de verkoop beschikken we over een showroom van 1000 m2, met daarin de nieuwste Ford-modellen en een aantal hoogwaardige occasions. De werkplaats werkt met vaste menuprijzen en biedt de mogelijkheid voor een check-up van een elders gekochte Ford. “Voor 50 euro kijken we hem helemaal na. En dat bedrag krijgt de klant terug bij de volgende beurt. En natuurlijk hebben we een gratis leenauto ter beschikking.”

Goes is nu een van de twee hoofdvestigingen van Ford Van Putten, waar zowel verkoop als onderhoud plaatsvindt. “Ford is een sterk merk met een breed assortiment, inclusief bedrijfswagens en heeft voor elke mobiliteitsvraag een oplossing. Als aanvulling op het aanbod verkopen we Isuzu pick-ups en trucks”, vertelt Van Putten. “Voor de zakelijke markt werken we samen met een aantal leasemaatschappijen. Ook financial lease is mogelijk via Ford Credit, waarmee we op dit moment diverse acties hebben. We zijn zeer bedreven in het bedrijfswagensegment, waarbij we voor elk bedrijf een oplossing op maat kunnen maken.”

 

Autobedrijf van Putten MZ B.V.

Eberhardtweg 2

4462 HH  Goes

0113-296000

www.ford-vanputten.nl

TEKST: LIESBET MALLEKOOTE FOTOGRAFIE: JAN DE CARPENTIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.