Zeeland Business
[an error occurred while processing this directive]

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: NXT Gen

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2019

Jaarlijks reikt Zeeland Business de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award uit. Ook dit jaar vindt deze uitreiking weer plaats, namelijk op dinsdag 22 oktober 2019. Zeeland Business vindt het belangrijk om een Zeeuws familiebedrijf in het zonnetje te zetten en is daarom samen met Baker Tilly (Netherlands) N.V., Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel Advocaten een samenwerking aangegaan. De drie finalisten die kans maken op de felbegeerde titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2019 zijn bekend! Uit ruim 100 nominaties zijn de finalisten door een selectiecommissie gekozen als de finalisten voor 2019.

Terugblik winnaar Familiebedrijf van het Jaar Award 2018

Vorig jaar waren er ruim 100 bedrijven genomineerd. Uit deze 100 bedrijven koos de selectiecommissie de volgende bedrijven gekozen als finalisten: Geuze Transport, ITN Groep en TMC Wonen.
Uiteindelijk heeft TMC Wonen op maandag 8 oktober 2018 de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen.
Benieuwd hoe deze avond verliep? Bekijk onderstaande video.

Programma

 

Inloop 18.45
Opening
Keynote speaker Koen Slippens
Introductie Jury
Voorstellen van de 3 finalisten
Bekendmaking publieksstemmen
Keynote speaker Roos Damen
Bekendmaking winnaar
19.30
Afronding programma
Open netwerkborrel
21.00

 

Hoofdsprekers van de avond

Met veel trots maken wij de 2 hoofdsprekers van de avond bekend!
Zij zullen beide geïnterviewd worden door de avondvoorzitter, waarbij onder andere de volgende punten aan bod zullen komen: overdracht binnen het familiebedrijf, de nieuwe generatie ondernemerschap, een stukje geschiedenis en de toekomstvisie van de bedrijven.

 

 

 

 

Koen Slippens

– Directievoorzitter Sligro
– Datum indiensttreding: 29 juli 1998
– Huidige functie sinds: 21 september 2008
– Opleiding: Bedrijfseconomie

 

 

 

 

 

Over Sligro
Sligro Food Group is op 17 april 1935 opgericht als groothandel in margarine, vetten en oliën door Abel Slippens.
Sligro bestaat uit foodservicebedrijven in Nederland en België die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non-food producten en diensten actief zijn in de groothandelsmarkt voor de etende en drinkende mens.

Foodservice
Foodservice richt zich als marktleider met een landelijk netwerk via zelfbediening en bezorging op horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, retailbedrijven en de institutionele markt. Zelfbediening beschikt daartoe over 50 Sligro Zelfbedieningsgroothandels. Bezorging heeft 8 bezorgvestigingen. In de institutionele markt opereren zij onder de naam Van Hoeckel

Bekijk de hele historie van Sligro door de jaren heen hier.

 


 


Rose Damen

– Damen Shipyards Group
– Gezinsaandeelhouder en niet-uitvoerend bestuur
– Managing Directeur Yachting divisie bij Damen waaronder Amels, SeaXplorer en Yacht Support

 

 

 

Rose Damen is niet-uitvoerend bestuurder en aandeelhouder bij de familiebedrijf Damen Shipyards Group. De groep is wereldleider in gespecialiseerde scheepsbouw, inclusief superjachten en geavanceerde marineschepen, hogesnelheidsvaartuigen voor kustwachters en complexe offshore bouwschepen.
De groep bestaat uit 50 bedrijven in 28 landen, waaronder 35 scheepswerven, en met 12.000 werknemers. Damen levert jaarlijks meer dan 200 schepen. In 1927 stichtten de gebroeders Damen hun eerste scheepswerf in Nederland. Rose maakt deel uit van de derde generatie familiebedrijven in Damen en leidt de yachting-divisie van Damen – waaronder Amels, Damen Yacht Support en SeaXplorer.

Damen bezit de grootste superjachtfaciliteit in Nederland en is wereldberoemd om de superjachten van de hoogste kwaliteit met een lengte van meer dan 50 meter. De werf heeft meer dan 60 Amels superjachten opgeleverd, inclusief de Limited Editions tot een lengte van 83 meter, en heeft ook een drukke Refit-divisie.
Voordat Rose in 2014 fulltime bij Damen Shipyards kwam, behaalde Rose een MBA van INSEAD, met een focus op ondernemerschap. Dit volgde op vijf jaar ervaring in fondsbeheer bij Intrinsic Value Investors (IVI), een in Londen gevestigde institutionele belegger.

Voordat ze bij IVI kwam, werkte Rose voor een niet-gouvernementele organisatie in Sri Lanka en liep ze stage bij ABN AMRO Jakarta. Naast wonen en werken in Azië heeft Rose ook Aziatische familiewortels. Rose behaalde een diploma aan de Erasmus Universiteit in Nederland en is ook geslaagd voor alle drie CFA-examens. Ze is een van de oprichters van de Dutch Masters Foundation en lid van het ontwikkelingsbestuur van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
Rose houdt van buitensporten en heeft over de hele wereld gevaren. Rose won samen met haar zus Annelies Damen de 2017 Enterprising Women of the Year Award voor de categorie met een jaarlijkse omzet van meer dan $ 100 miljoen.

Datum en locatie

De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2019 wordt uitgereikt op dinsdag 22 oktober.

Theater de Mythe Goes
Bleekveld 1
4461 DD Goes

Je kunt direct naast het theater parkeren in de Parkeergarage Centrum (Westwal), dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Uitrijden na sluitingstijd is mogelijk!

Finalisten

De 3 finalisten zijn:
Budelpack
Wilhelm BV
Wilthagen BV

Stemmen

Dit jaar wordt de winnaar opnieuw bepaald door de vakjury en de publieksstemmen. De jury bestaat uit Jo-Annes de Bat (Provincie Zeeland), John Dane (HZ University of Applied Sciences) en Aart-Jan Witte (TMC, winnaar vorige jaar). Naast het juryoordeel, mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriete familiebedrijf.

Stemmen kan vanaf nu t/m 17 oktober door een SMS te sturen naar 4411. In deze SMS zet u Familiebedrijf gevolgd door uw favoriet. Stuur dus de volgende berichtjes naar 4411*:

  • Familiebedrijf Budelpack
  • Familiebedrijf Wilhelm
  • Familiebedrijf Wilthagen

SMS’jes met andere teksten dan bovenstaande tellen niet mee!

*Kosten voor het stemmen per SMS bedragen €0,60, exclusief de kosten voor het gebruik van mobiele telefoon. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Stemmen is mogelijk tot en met 17 oktober 2019. U kunt per telefoonnummer één keer stemmen.

Jury

Jo-Annes de Bat (voorzitter)
– gedeputeerde Provincie ZeelandJohn Dane
– College van Bestuur HZ University of Applied Sciences.


Aart-Jan Witte

– Bedrijfsleider TMC Wonen.
Winnaar van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award 2018.

Partners


Baker Tilly (Netherlands) N.V.
Baker Tilly biedt oplossingen voor vragen die u als ondernemer bezighouden. Wij zijn méér dan een accountancy en belastingadvieskantoor. Wij bieden een breed palet aan diensten: van (wettelijke) controle jaarrekening tot btw-advies. Van arbeidsrecht tot begeleiding bij aankoop van een bedrijf. Van waardebepaling tot detachering. En van IT-advies tot bedrijfsstrategie. Wij focussen ons op de publieke sector, de zorg en de grotere mkb-bedrijven, waaronder familiebedrijven.

 

 Zeeuwse Rabobanken
De Rabobank is een bank voor én door klanten. Als coöperatie voelen we ons sterk met onze klanten en leden verbonden en staan we midden in de samenleving. Daarom zetten we ons dagelijks in om de klant én zijn omgeving te versterken. Om samen de wereld beter en leefbaarder te maken. Dat noemen we: Growing a better world together.

 

 

 


Adriaanse van der Weel Advocaten
Adriaanse van der Weel Advocaten is met zo’n 25 advocaten het grootste kantoor van Zeeland en met drie vestigingen een toonaangevend kantoor in Zuidwest-Nederland. Wij zijn niet alleen één van de grootste kantoren, maar ook één van de oudste: inmiddels bestaan we 114 jaar!

Vanuit een klantgerichte benadering leveren wij juridische diensten op een hoog niveau. Wij richten ons daarbij op klanten die prijs stellen op een goede en effectieve dienstverlening: wij zijn betrokken en toegankelijk.

Spelregels Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award

Aanmelden voor het event

Wil jij op dinsdag 22 oktober bij de uitreiking zijn? Dat kan!
Meld je hier aan.