Familiebedrijven uitgelicht

In aanloop naar editie 4 van Zeeland Business Magazine “De  Familiebedrijven Special”, lichten we ieder dag de historie van een aantal familiebedrijven uit die zijn opgenomen in de Familiebedrijven Index. Vandaag: Hanse Staalbouw en De Zeeuwse Verzekeringen:

 

 

HANSE STAALBOUW
In de eerste advertentie bij het ontstaan van ons bedrijf is het toenmalige bedrijfspand afgebeeld. In alle jaren vanaf het ontstaan in 1907 is er veel veranderd en heeft het bedrijf zich in 1996 verplaatst naar Nieuwerkerk. Op deze locatie is al 5x een uitbreiding gerealiseerd en is het oppervlak vanaf 1996 gegroeid van 2500 naar 7000 m². De laatste uitbreiding betrof aan het kantoor, waarbij een moderne, hedendaagse uitstraling is gecreëerd.

Rectificatie: in de papieren editie van ZB hebben we de geschiedenis van Hanse Staalbouw niet correct omschreven. De tekst in de omschrijving hierboven is de juiste.

 

 

DE ZEEUWSE VERZEKERINGEN
De Zeeuwse Verzekeringen (voorheen Algemene Zeeuwse), opgericht in 1939, is een echt Zeeuws bedrijf wat betreft locatie, historie en werkwijze. Vanuit het karakteristieke kantoor aan de Houtkaai bieden we sinds 1940 via deskundige, onafhankelijke  adviseurs verzekeringen voor bedrijven en particulieren in Zeeland. Na 75 jaar zijn we niet meer weg te denken uit het Zeeuwse bedrijvenlandschap, mede omdat we letterlijk dichtbij de klant staan. Daar zijn we trots op want meedenken in persoonlijke verzekeringsoplossingen staat vanaf de oprichting centraal.

De Zeeuwse is onderdeel van De Goudse, een familiebedrijf in hart en nieren. Opgericht in 1924 door Geert Bouwmeester en nog steeds in bezit van dezelfde familie Bouwmeester. De Zeeuwse viert dit jaar haar 75 jarige jubileum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.