Finaletickets voor Zeeuws studentenbedrijf

Tien MBO- en tien HBO-studentenbedrijven gingen op 16 mei 2013 de strijd met elkaar aan voor een plek in de nationale finale van Jong Ondernemen. Tijdens deze halve finale werden de teams streng beoordeeld op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de bedrijfspitch en de uitwerking van een case. Locatie was het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Tijdens de halve finale beoordeelde de jury ieder studentenbedrijf op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, de pitch en uitwerking van een case. Jurylid Jacqueline Zuidweg, Zakenvrouw van het Jaar 2012: “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de bedrijven en hun aanpak. Er zit enorm veel ondernemerschap onder deze jongeren! Fantastisch om te zien.”

De competitie voor MBO en HBO studentenbedrijven bereikt op maandag 10 juni 2013 haar hoogtepunt. Tijdens de nationale finale in het DeLaMar theater in Amsterdam zal het MBO- en HBO-Studentenbedrijf van het Jaar gekozen worden. Joop van den Ende reikt daar de prijzen uit aan de winnaars (ov). De beste teams gaan vervolgens door naar de Europese finale. De HBO-winnaar zal begin juli Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Luik (België). De MBO winnaar gaat half juli naar de Engelse hoofdstad Londen.

De studentenbedrijven zijn onderdeel van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken een product of dienst, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Bedrijfskapitaal verwerven ze door zoveel mogelijk aandelen te verkopen.

Namens Zeeland haalde de Zeeuwse Belle Company de landelijke eindstrijd. Zij zijn verbonden aan de Hogeschool Zeeland. Hieronder is het promotiefilmpje te bekijken van hun ‘Belle Knoppe’.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *