Finalisten bekend voor Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2019

De drie finalisten die kans maken op de felbegeerde titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2019 zijn bekend! Uit ruim 100 nominaties zijn de volgende bedrijven door een selectiecommissie gekozen als de finalisten voor 2019: Budelpack, Wilhem BV en Wilthagen BV. Deze bedrijven zijn geselecteerd, omdat zij de leefbaarheid in Zeeland vergroten; hét thema van de uitreiking dit jaar.

De finalisten moesten door middel van een vragenlijst aangeven hoe zij maatschappelijke betrokkenheid invullen en bijdragen om de “BV Zeeland” te versterken. Budelpack zet bijvoorbeeld al 12 jaar mensen van de Betho in op de locatie in Poortvliet en runt een zorgboerderij. Wilhelm BV streeft meerdere maatschappelijke doelen na, bijvoorbeeld door de gezondheid van medewerkers te bevorderen, zorgen voor scholing en loopbaangesprekken. Verder zetten ze in op gebruik van duurzame producten. Werknemers van Wilthagen BV werken vaak al vele jaren voor het bedrijf. Het bedrijf zet in op Zeeuwse producten als kroepoek, die voor 100% in Nederland wordt geproduceerd en ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en vrij van e-nummers is.

Stemmen
Dit jaar wordt de winnaar opnieuw bepaald door de vakjury en de publieksstemmen. De jury bestaat uit Jo-Annes de Bat (Provincie Zeeland), John Dane (HZ University of Applied Sciences) en Aart-Jan Witte (TMC, winnaar vorige jaar). Naast het juryoordeel, mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriete familiebedrijf.

Op dinsdagavond 22 oktober wordt in de Mythe in Goes bekend gemaakt welke finalist de titel ‘Zeeuws Familiebedrijf van 2019’ mag dragen en de award in ontvangst mag nemen. De organiserende partijen stellen gezamenlijk een prijzenpakket samen ter waarde van enkele duizenden euro’s. Het bijwonen van de uitreiking van de award is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden kan via www.zeelandbusiness.nl/familiebedrijf/. Hier kunt u ook alle informatie over het evenement vinden en hoe er gestemd moet worden.

De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award wordt jaarlijks uitgereikt om een Zeeuws familiebedrijf extra in het zonnetje te zetten. De award is in het leven geroepen nadat bekend werd dat Zeeland het grootst aantal familiebedrijven van Nederland heeft en daarmee een belangrijke spil vormt voor de Zeeuwse economie. In het verleden hebben Fraanje, Paree, Omoda en Sinkegroep de award in ontvangst mogen nemen en vorig jaar was de eer aan TMC. De award wordt georganiseerd door Zeeland Business, Baker Tilly, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel advocaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *