Bracke: flexibel, innovatief en ontzorgend

foto1Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Elektromotoren Bracke veel meer dan alleen elektromotoren. Het familiebedrijf, met vestigingen in Clinge, Waddinxveen en Sint Gillis Waas, heeft inmiddels ook zijn sporen verdiend op het gebied van industriële automatisering en energiebesparing.

Naast elektromotoren is Bracke leverancier van onder meer tandwielkasten, pompen, transformatoren en handgereedschap, waarvoor het bedrijf ook het nodige onderhoud en eventuele reparaties kan uitvoeren. “Ons motto is: betrokken, flexibel, innovatief en ontzorgend,” vertelt Joris Bracke, “Dat betekent dat wij met onze klanten meedenken, de meest geschikte producten leveren, het productieproces helpen optimaliseren en stilstand voorkomen.”

Een belangrijke tak van Elektromotoren Bracke is industriële automatisering. “Door processen te automatiseren kun je als bedrijf je productiviteit verhogen en daarmee energie en kosten besparen. Daarvoor kijken we naar verbetermogelijkheden in het gehele mechanische, elektromechanische en automatiseringsproces. “

Wat betreft energiebesparing timmert Bracke stevig aan de weg. Het bedrijf is mede-initiatiefnemer van de Green Deal met de Nederlandse overheid. Green Deal stimuleert energiebesparing en CO2-reductie bij industriële bedrijven door het toepassen van efficiënte aandrijfsystemen.

“De meerprijs van een energiezuinige motor is vaak al binnen enkele maanden terugverdiend, doordat deze minder energie verbruikt dan een minder efficiënte motor.” Maar het is niet altijd noodzakelijk een energieverspillende elektromotor te vervangen, legt Joris Bracke uit. “Vaak kun je al veel besparen door slimmer inregelen. Met onze zeer specifieke apparatuur kunnen wij voor elke toepassing de juiste diagnose stellen en de beste oplossing bieden.”

Elektromotoren Bracke
‘s-Gravenstraat 196
4567 AN Clinge
0114 372 121

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.