Foodtrucks in Zeeland nog relatief onbekend: Meer dan een frietje en een burger

Puur_en_Rauw-003
Foodtruck Puur en Rauw van Rob Kromhout Van der Meer

Tekst: Liesbet Mallekoote | Fotografie: Jan Bos

Lekkere hapjes koken en verkopen vanuit een hippe caravan of omgebouwde oldtimer, ofwel een foodtruck, is de nieuwste trend op culinair gebied. Zeeland lijkt er voorzichtig warm voor te lopen, maar het aanbod is nog beperkt.

Wie op internet zoekt naar Zeeuwse foodtrucks komt niet veel tegen. Het valt ook niet mee om voldoende omzet te genereren met alleen een foodtruck, zegt Rob Kromhout Van der Meer van Puur en Rauw. “De markt in Zeeland is klein. Bovendien kost het runnen van een foodtruck veel tijd, aan reizen, opbouwen en voorbereiden.” Toch doet hij het graag, naast zijn werk als kok in de Middelburgse Kloveniersdoelen. “Je werkt altijd op een andere locatie, de buitensfeer is fantastisch en je hebt veel meer contact met je gasten dan wanneer je alleen in de keuken staat.”

Kromhout Van der Meer is vorig jaar met zijn foodtruck begonnen. “In de truck is een volledige keuken ingebouwd en ik kan dan ook catering op maat maken.” Puur en Rauw onderscheidt zich door gebruik te maken van lokale, eerlijke en ambachtelijke producten. “Daarmee zitten we in een iets luxer segment. Mensen die ons opzoeken willen meer dan een frietje of hamburger.”

Bedrijven kunnen bij Puur en Rauw terecht voor de catering van bedrijfs- en personeelsfeesten. “Het is mooi dat er steeds meer buitenlocaties beschikbaar komen waarop bedrijven een bijzonder evenement kunnen organiseren, al merk ik wel dat Zeeland nog erg afwachtend is als het om foodtrucks gaat. Zo’n Culikaravaan, het eerste foodtruck-festival in Middelburg, werd vorige zomer dan weer wel heel goed bezocht, dus misschien gaat het nu groeien.”

Honey_Pie-004
Helen Bihi-Zenou, New Cake Dealer

Ook Helen Bihi-Zenou van de New Cake Dealer ziet de foodtruck als leuke aanvulling op haar theehuis Honey Pie. “Foodtrucks zijn nu erg populair en daar willen we graag in meegaan. Wij zijn er vorig jaar mee begonnen, omdat we ook aan catering wilden doen. Mijn man Greg en ik zijn eigenlijk vormgevers en wat is er dan leuker om een caravan in te richten als foodtruck?” De caravan van de New Cake Dealer was op tijd klaar om mee te doen met de Culikaravaan. “En we mochten de hele zomer op de boulevard in Vlissingen staan, wat veel bekendheid heeft opgeleverd.” Sindsdien is de New Cake Dealer te boeken voor feesten, partijen en evenementen. “Als het leuk is, komen we.”

De New Cake Dealer verkoopt taarten en scones, die ter plekke worden gebakken. Daarnaast zijn er smoothies en thee en eventueel ook soep. Daarmee houdt het assortiment op. “Dat is een bewuste keuze. Als foodtruck moet je kiezen waar je voor gaat en doen waar je het beste in bent. Op die manier kun je je onderscheiden. Als klant maak je dus ook een bewuste keuze, als je kiest voor een foodtruck op je feest. Of je boekt gewoon meerdere trucks, dan kun je toch voor elk wat wils bieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"e319d2654b","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"13880","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */