Foto- expositie Luctor en Emergo


image-5292366Acht spraakmakende foto’s vertellen een bijzonder verhaal over universele worstelingen doordrenkt met Zeeuws DNA. Deze foto’s vormen een bijzondere expositie getiteld: Luctor et Emergo (ik worstel en kom boven). De expositie is een gezamenlijk initiatief van Leon van der Flier (conceptueel fotograaf) en Stichting Laat je horen! De deuren van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes staan van 29 tot en met 31 oktober open voor het publiek.

Met het kunstwerk Zeeuws Misje als zijn muze, waagt conceptueel fotograaf Leon van der Flier zich in de wereld van de worstelingen. Aan de hand van acht verhaal vertellende foto’s maakt hij universele worstelingen zichtbaar. Thema’s zoals geweld, seksualiteit, geloof en discriminatie zijn actueel en beladen.
Doel
Het maatschappelijk doel van de expositie is het opstarten van een dialoog met het publiek waarbij deze foto’s een aanknopingspunt kunnen zijn. Een bijdrage aan de discussie over saamhorigheid en verbinding binnen onze samenleving. De stugge Zeeuwse klei met de wapenspreuk Luctor et Emergo is de perfecte voedingsbodem voor het ontstaan van dit fotoproject.
Wanneer?
De foto-expositie is van 29 tot en met 31 oktober te beleven in de Grote of Maria Magdalenakerk, Singelstraat 21, Goes. Een unieke uitvoering van een tentoonstelling die je raakt. Daarna reist de tentoonstelling als Pop-Up-Expositie door de provincie.
Crowdfundingsactie
Het project wordt door diverse partners ondersteund, maar dat is niet voldoende. Er is nog meer geld nodig om deze expositie volledig tot haar recht te laten komen. Omdat we allemaal deel zijn van de maatschappij is gekozen voor een crowdfundingsactie. Steun ons daarin!

Noot voor de redactie:
Mocht u naar aanleiding van dit persbericht vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Leon van der Flier, telefoon 06 53739319. Of bekijk de website

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.