Fotoverslag Netwerk Arendsslot

Stijlvolle afsluiting van het netwerkjaar

Meer dan 100 netwerkers bezochten op 12 december de laatste Zeeland Business Netwerkbijeenkomst van 2016 in het bijzondere Arendslot bij ’s Heer Arendskerke. De gasten werden net buiten de toegangspoort bij een brandende vuurkorf ontvangen met glühwein en een bonbon, waarmee de toon was gezet voor een netwerkavond in stijl.

Het Arendslot is een opvallende verschijning in het Zeeuwse landschap. Eigenaren Marco en Hennie Bosman bouwden hier zeven jaar geleden een kopie van een zeventiende-eeuws Frans kasteeltje, compleet met slotgracht en etagetuinen. In de donkere decemberavond is ‘het jongste kasteeltje van Nederland’ sfeervol verlicht.

Vanwege de afmetingen van de ruimtes in het slot, zijn de netwerkers deze avond in twee groepen verdeeld. De eerste groep begint met een walking diner in de Orangerie, terwijl de andere groep start met een aantal presentaties in een hoger gelegen kamer. Daar presenteert Bert van Leerdam de Business breaks. Gastvrouw Hennie Bosman vertelt over de droom die zij en haar man Marco jaren geleden werkelijkheid zagen worden: een eigen kasteeltje bouwen, waarin hun beider beroepen (bouwen, ontwerpen en inrichten) samen kwamen. Een droom die ze bovendien graag delen met anderen: Hennie houdt in het slot haar workshops en masterclasses voor haar bedrijf De Woonwijzer en daarnaast is de locatie beschikbaar voor bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en diners. Voor Marco Bosman, directeur van bouwbedrijf Fraanje, is het kasteel een toonbeeld van wat vakmensen in de bouw voor elkaar krijgen.

Na een terugblik op 2016, waarin verschillende ondernemers vertelden wat ze in het afgelopen jaar hadden bereikt en wat ze in 2017 van plan zijn, was het woord aan gedeputeerde Johannes de Bat (Economische Zaken). Hij vertelde over het bezoek dat minister Kamp recent aan Zeeland bracht. Volgens De Bat heerst in Den Haag het idee dat er al veel geld naar Zeeland komt en dat het hier in vergelijking met andere regio’s best goed gaat. Maar de cijfers geven een te positief beeld, zegt De Bat. “Dat Zeeland een lage werkloosheid kent, komt onder meer omdat werklozen de provincie verlaten. Dat we hier gemiddeld wat meer verdienen komt omdat we vooral met een oudere beroepsbevolking zitten. Voor de lange termijn blijft het noodzakelijk dat er in Zeeland wordt geïnvesteerd.” Daarom pleit De Bat voor meer samenwerking, zowel binnen Zeeland als met Noord-Brabant, om gezamenlijk op te trekken naar Den Haag. “Niet alleen voor ons eigen belang gaan, maar samen één geluid laten horen.”

Voor zover dat nog niet op gang was gekomen in de ongedwongen sfeer van het walking diner, was de tweede helft van de avond gereserveerd voor het Effectief Netwerken, onder leiding van Fred Krautwurst.

Tekst: Liesbet Mallekoote
Fotografie: Anneke Veronica Photography

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *