Fotoverslag Netwerk Huys ter Schelde

Ken je doelen en ga ervoor

De belangrijkste les, tijdens de eerste Zeeland Business netwerkavond in 2017, kwam wellicht tijdens de rondleiding door het monumentale Huys Ter Schelde in Koudekerke. Directeur-kok Jos Pluijmers benutte de pauze om belangstellenden een rondleiding te geven door het prachtige pand. “Blijf investeren”, hield hij zijn gezelschap voor. “Laat je klanten, ongeacht je leeftijd, altijd zien dat je ervoor gaat.”

Het Zeeland Business Netwerk gaat inmiddels het vijfde jaar in. Ook deze avond in januari kwamen ondernemers van boven en onder de Westerschelde samen voor een avond waarin het krijgen van informatie en het leggen van contacten centraal staat. Een succesformule, zo bleek ook nu weer.

Monumentale ontvangst
De ontvangst in Huys Ter Schelde was uitstekend verzorgd. Pluijmers en zijn team lieten zien wat gastvrijheid in hun ogen betekent. De verdiepte Theaterzaal, met een prachtig koperen plafond, bood voldoende plaats aan de ruim 100 Zeeuwse ondernemers en managers. Avondvoorzitter Marc Volleman gaf Pluijmers gelegenheid om iets van zijn passie met zijn gasten te delen. Hij bewees een bevlogen ondernemer te zijn die met evenveel gemak intieme bruiloften verzorgd als grote zakelijke congressen.

Vermogensdoelstelling
De eerste vijftien minuten van de Business Break waren voor Diana Lindhout van Familie & Vermogen uit Rotterdam. Dit is een bedrijf dat advies geeft aan families, die vraagstukken hebben omtrent hun vermogen. Diana nam de aanwezige ondernemers mee in een verhaal over persoonlijke vermogensdoelstellingen. “Ondernemers weten vaak alles over omzet en winst maar hebben weinig zicht op hun privévermogen. Terwijl het belangrijk is om daarover na te denken. Welke vermogensdoelstelling heb je en hoe ga je die bereiken? Het is zinvol om daar met een onafhankelijke deskundige over te sparren. Natuurlijk heeft iedereen een accountant, een fiscalist en een notaris, maar de samenhang tussen deze adviezen wordt door een onafhankelijke deskundige bewaakt.”

Krappe arbeidsmarkt
Aansluitend kwamen Toine Witters en Ad Verhelst aan het woord, respectievelijk van het UWV en WEA Accountants & Adviseurs. Zij wierpen een blik op de Zeeuwse economie en arbeidsmarkt. Wat betreft de cijfers is Verhelst redelijk tevreden. “De ontwikkelingen zijn positief. Het is te hopen dat de consument niet terug op de rem trapt, maar blijft besteden.” Witters signaleert een toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Naar zijn mening moeten ondernemers hun blik verruimen. “We kunnen de huidige vacatures eigenlijk al niet meer vervullen. We moeten nieuwe doelgroepen aanboren zoals statushouders en mensen met een arbeidsbeperking. Ook zullen we meer over de grens moeten kijken en we hebben meer vrouwen in de techniek nodig. Daarbij is aandacht voor de juiste opleidingskansen in de provincie meer dan noodzakelijk.”

Netwerken
Deze netwerkavond eindigde zoals gebruikelijk met effectief netwerken onder leiding van Wilfred van der Meer.

Tekst: Caroline Houmes
Fotografie: Marijana Pajovic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *