Fotoverslag ZB Netwerk De Zeeuwse Hütte

Netwerken aan de voet van de piste

Naast het gemêleerde gezelschap aan ondernemers dat een dwarsdoorsnede vormt van het Zeeuwse mkb, is ook de wisselende locatiekeuze van Zeeland Business Netwerk een unicum. Na BinnenUit in Heinkenszand, BioBased Training Centrum in Terneuzen, boerderij Schoudee in Wemeldinge, worden de circa 80 ondernemers dit keer ontvangen door ondernemer Ruud van Houten van restaurant Leckerrr in Skidôme Terneuzen. Hier maken ze kennis met het concept “All you can eat! And drink”

Ruud van Houten is directeur van de Support Service Group. Dit Zeeuwse bedrijf is gespecialiseerd in facilitaire dienstverlening binnen de Leisure en Hospitality sector. Naast het ‘payrollen’ en uitzenden van horecapersoneel en horecabeheer, biedt het bedrijf schoonmaakdiensten en juridische diensten aan. Ook de exploitatie van de horeca binnen Skidôme past binnen de bedrijfsactiviteiten. En restaurant Leckerrr bewijst dat het neerzetten van unieke horecaconcepten hem wel toevertrouwd is. De aanwezige ondernemers genieten volop van het rijke buffet en de ruime keuze aan koude en warme gerechten en desserts.

Samenwerking
De Business Break van deze avond vindt plaats in de rode zaal op de eerste verdieping. Marc Volleman ontvangt de gasten. Eerste gast deze avond is Eddy de Seranno. Hij introduceert De Samenwerkingsbrug. De vraag daarbij is: hoe kunnen we onze collectieve inspanningen effectiever maken, met veel meer werkplezier én beter resultaat? Eddy overtuigt zijn toehoorders van het feit dat samenwerkingen een stuk eenvoudiger kunnen zijn met het model van de Samenwerkingsbrug. Verder wijst hij op TIM Zeeland, Toptraject Interactie Management Zeeland. Een traject dat in Eindhoven zijn kracht bewezen heeft en ook beschikbaar is voor Zeeuwse ondernemers die grenzen willen verleggen en openstaan voor nieuwe samenwerkingsverbanden.

Outplacement
Na de kennismaking met enkele nieuwe netwerkleden, komen enkele zoekvragen van de ondernemers aan de orde. Hiermee wordt de kracht van het netwerk optimaal benut. Op alle zoekvragen komt een reactie, zodat alleen op deze manier al nieuwe contacten zijn gelegd. Het einde van de Business Break is gereserveerd voor Ted van Zweeden van Werk en Vakmanschap, een landelijk samenwerkingsverband van honderden technische en industriële bedrijven. Ted van Zweeden werkt als manager projecten en commercie. Op 1 november 2016 sluit de fabriek van Philips Lighting in Terneuzen haar deuren. Dit betekent dat voor circa 65 medewerkers het dienstverband eindigt. In opdracht van Philips verzorgt Werk en Vakmanschap een outplacementtraject; het individueel coachen en begeleiden van de werknemers van Philips naar een nieuwe werkomgeving. “Afhankelijk van ieders persoonlijke voorkeuren, begeleiden wij ze naar een zinvolle dagbesteding, een eigen bedrijf en vooral passend werk.”

Effectief netwerken
Het tweede deel van de avond staat in het teken van effectief netwerk. Netwerk-goeroe Wilfred van der Meer daagt de aanwezige ondernemers uit om van toegevoegde waarde te zijn voor elkaar. Dat levert uitermate levendige gesprekken op.

De foto’s zijn gemaakt door Anneke Vermue van Anneke Veronica Photography.

De tekst is geschreven door Caroline Houmes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.