FrisBEE: Apps met toegevoegde waarde

Website- en App-ontwikkelaar FrisBEE loopt graag voorop. Dertien jaar geleden sprong het bedrijf in op de internethype en bracht als een van de eerste in Zeeland beheerbare sites op de markt. Inmiddels zijn Apps de nieuwste trend. FrisbEE is tijdens de Contacta 2012 te vinden in stand 145 en zal daar de diverse mogelijkheden van Apps laten zien. “voor elke branche is wel een App te bedenken. Maar een App is meer dan leuk, het moet ook iets toevoegen”, zegt algemeen directeur Elco Simon.

Wij bouwden als eerste bedrijf in Zeeland Apps”, vertelt Simon. “We ontwikkelen zowel voor iPhone en iPad als voor Androidtoestellen. Een goede App is een mix tussen leuk, innovatief en waardevol. Veel ondernemers willen graag een App, maar vragen zich af wat ze er mee moeten. Wij begeleiden de klant hierin en met ons creatieve team bedenken we de App met toegevoegde waarde.” De Apps worden ontwikkeld in de officiële omgeving, dus Xcode voor Apple en Eclipse voor Android. Het voordeel is dat dit een optimale performance geeft en veel flexibeler is in de vormgeving. “Een App krijgt toegevoegde waarde door de beschikbare technologie, zoals GPS of Social Media, te integreren.” FrisBEE zal dus altijd de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Als voorbeeld noemt Simon de App die werd ontwikkeld voor een opticien. “Je wilt met een App iets bieden, wat je niet met je website kunt. Voor deze opticien bedachten we de mogelijkheid om virtueel monturen te passen. Je maakt met je telefoon een foto van je gezicht en legt daar verschillende brillen overheen. Die kun je delen en je vrienden om hun mening te vragen. Zo weet je al wat wel of niet staat, voordat je naar de winkel komt. Zo’n App levert niet alleen exposure, maar ook klanten op.” FrisBEE ontwikkelt ook Apps die offline en voor interne bedrijfsvoering kunnen worden gebruikt. “Zo hebben we een App gemaakt voor de Nederlandse Vereniging van Kaakchirurgen waarin onder meer bepaalde richtlijnen en procedures zijn opgenomen. Die kunnen de chirurgen in het ziekenhuis bekijken, ook op plekken waar geen internet mogelijk is.” FrisBEE gaat graag een stapje verder als het gaat om technologische toepassingen die de bedrijfsvoering ondersteunen, vertelt Simon.

“Ook met Apps. Zo presenteren we op de Contacta de App die we ontwikkelden voor een makelaar. Hiermee kan de bezoeker interactief via zijn iPad door het woningaanbod bladeren. De huizen worden niet getoond op de iPad, maar op een extern Tv-scherm. Ook kan de bezoeker zich via videofragmenten laten voorlichten over de werkwijze van de makelaar. Dit is een mooi voorbeeld van een App die ingezet wordt als marketinginstrument. Er is een App voor elk bedrijf mogelijk, als het maar meer is dan puur informatie!”

 

FrisBEE BV
Badhuisstraat 145
4382 AL VLISSINGEN
0118 468 585
www.frisbee.nl/apps

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.