Gasterij Schoudee: Unieke vergaderlocatie aan het water

Schoudée2Toen Andrea Dekker en haar man de kans kregen om gasterij Schoudee in Wemeldinge over te nemen, grepen ze die met beide handen aan. Andrea blikt terug: “De feestzaal ligt naast onze camping Linda, bij de jachthaven aan de Oosterschelde. Voor ons een ideale manier om onze gasten horeca te kunnen bieden en iets te creëren dat er in deze omgeving nog niet is: een bijzondere vergaderlocatie.”

Licht en modern
Zodra ze in oktober 2015 de sleutel kregen, startte de verbouwing. Eerst werd de tuinkamer aangebouwd en daarna kreeg de feestzaal in de schuur van de boerderij een grondige opknapbeurt. “We hebben de zaal prachtig gerenoveerd en ook zo verbouwd dat er veel daglicht binnenvalt,” legt Andrea uit. “Nu is de zaal ook overdag heel geschikt voor feesten of bijeenkomsten. De verbouwing ging voorspoedig, dus met Pasen konden we open. Door al deze aanpassingen is het een aantrekkelijke locatie voor verschillende doelgroepen. Er zijn hier van oudsher altijd veel bruiloften, feesten en familiereünies. Maar nu is er ook een heel geschikte ruimte voor zakelijke activiteiten.”

Gebruiksgemak
Door de ligging is gasterij Schoudee een inspirerende locatie voor vergaderingen, brainstormsessies of zakelijke bijeenkomsten. Andrea: “We hebben verschillende vergaderarrangementen, die gecombineerd kunnen worden met een lunch of diner in onze brasserie. Alles op één locatie, dus wel zo handig. Bij mooi weer kan er ook gebruik worden gemaakt van onze tuin of het terras. Door de ligging aan het water, is het een heerlijke plek. Het terras kunnen we zo inrichten dat het geschikt wordt voor een besloten groep. Onze vergaderlocatie is van alle gemakken voorzien: er is een elektrisch bedienbaar projectiescherm met beamer, internet, een microfoon en zaken als flip-overs. Allemaal bij de prijs inbegrepen. Tijdens de vergadering zijn zoete tussendoortjes mogelijk als een bolus of boerencake en later op de dag snacks als een ‘hartige toren’.”

BrasserieSchoudée1
De vergaderingen kunnen gecombineerd worden met een lunch, diner of buffet. “Onze chef maakt alles zelf, van verse producten. We krijgen vaak een compliment over de prijs-kwaliteitverhouding en dat de presentatie zo verrassend is. Er wordt veel aandacht besteed aan de opmaak van de borden, zodat zelfs een kipsaté opeens een bijzonder gerecht wordt. Ook kunnen we voor groepen een barbecue verzorgen of een walking dinner. En bij de buffetten hebben we keus uit een aantal varianten, maar is in overleg eigenlijk alles mogelijk.”

Watersport
Na de heropening is Schoudee een gewilde plek voor bedrijven uit de regio. “Laatst was er een bedrijfsfeest voor tweehonderd gasten van een lokale ondernemer,” vertelt Andrea tot slot. “En een gast die hier vaak privé komt, heeft nu diverse vergadersessies met alle afdelingen ingepland. Ook was er onlangs een benefietavond van een Belgische serviceclub, die ’s middags op de Oosterschelde had gezeild. Door zo’n combinatie met een watersportactiviteit bied je je zakelijke relaties net iets extra’s.”

Gasterij Schoudee
Schoudeeweg 1
4424 NB Wemeldinge
0113 – 62 60 88
info@schoudee.nl
www.schoudee.nl

Tekst: Marjolijn Bergmann
Fotografie: Jan de Carpentier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *