Geavanceerde inspecties voor industriële klanten

vincotteVinçotte verzorgt inspecties, testen, certificeringen en opleidingen. Het bedrijf, met een vestiging aan de Herbert H. Dowweg in Terneuzen, bedient in Zeeland meerdere chemische multinationals en de industriële toeleveranciers. Hieruit spreekt ook direct de kracht van het bedrijf. “We streven ernaar dichtbij onze klanten te zitten en hen met onze dienstverlening optimaal te ontzorgen.”

René Linders is commercieel manager. Het bedrijf telt 1700 medewerkers in België en 200 in Nederland. Naast de vestiging in Terneuzen, is Vinçotte gevestigd in Breda, Rotterdam, Alkmaar, Geleen en Zwolle.

Niet-destructief onderzoek
Een belangrijk onderdeel van de Industrial Services van Vinçotte betreft het niet-destructief onderzoek. Naast radiografisch onderzoek en oppervlakteonderzoek, heeft het bedrijf uitgebreide expertise op het gebied van geavanceerd ultrasoon onderzoek. “De mogelijkheden hiervan zijn zeer breed. We brengen zaken gedetailleerd in kaart, zoals de wanddikte van een buis of de kwaliteit van een las. Voordeel van deze techniek ten opzichte van radiografie is dat er geen sprake is van straling, hierdoor zijn geen speciale maatregelen nodig om het onderzoek uit te voeren. Bovendien zijn onderzoekresultaten gelijk beschikbaar. ” Overigens heeft Vinçotte recent een bunker gebouwd in Rotterdam voor radiografisch onderzoek van geprefabriceerde onderdelen.

Inspectie drukapparatuur
Ook voor keuringen is Vinçotte een aangewezen partner. Zo is het bedrijf officieel erkend als EU-CBI (voorheen: Notified Body) en NL-CBI (voorheen: AKI) als keuringsinstantie voor drukapparatuur en voert onafhankelijke keuringen uit op het gebied van ATEX en Elektro.

Vinçotte (hoofdkantoor)
Takkebijsters 8
Postbus 6869
4802 HW  Breda
Tel: 076 – 5712288
info@vincotte.nl
www.vincotte.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.