AMZ promoot Zeeland

Vrijdagmiddag 28 oktober 2011 werd in Borssele een bijzondere touringcar onthuld. De bus is de nieuwste aanwinst van AMZ. De busmaatschappij laat met dit initiatief zien dat elke Zeeuwse organisatie een bijdrage kan leveren aan de promotie van Zeeland. Via een megafoon kondigde gedeputeerde Sjoerd Heijning de bus aan, die vervolgens uit de wasstraat kwam rijden.

Het idee voor een Zeelandbus werd geboren tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het provinciaal bestuur, dit jaar. Daar riep Karla Peijs de aanwezigen op om te laten zien waar Zeeland in zit. Adri Spruit, directeur van AMZ Borssele, zag daarbij een rol voor zijn bedrijf. “Deze bus is de afgelopen maanden op tal van plaatsen geweest waar veel mensen komen: van Efteling tot Leiden, Frankfurt en Barcelona. Als vervoerder hebben wij dus een ideaal promotie-instrument in handen, waarmee we de kwaliteiten van Zeeland kunnen laten zien.”

Op verzoek van AMZ heeft de Provincie Zeeland een ontwerp laten maken dat aansluit op de promotieaanpak “Zeeland echt waar”. Door de nieuwe bestickering zijn de bussen een rijdend promotiemiddel geworden. Van schoolklas tot vrouwenverenigingen tot voetbalclub; voortaan kunnen alle inzittenden van de bus laten zien dat zij uit Zeeland komen.

Sjoerd Heijning is blij met het eindresultaat. Hij brak een lans voor de samenwerking met ondernemers bij de promotie van Zeeland. “Ondernemers zijn belangrijke ambassadeurs; zij kunnen buiten de provincie laten zien waarom Zeeland een goede vestigingsplaats is. En met deze bus gaat dat letterlijk gebeuren. We hopen dat het initiatief van AMZ een voorbeeld is voor andere organisaties. Als Provincie helpen we daar graag bij.”

één reactie

  1. Kijk hier voor nog meer foto’s van deze schitterende AMZ Zeelandtouringcar:
    http://bertiewillemsen.piwigo.com/index?/category/191-zeeland_bus_amz_borssele

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *