Geld besparen op tuinonderhoud

Allemekinders 1Sjaak Allemekinders van Allemekinders-Beveland Groenprojecten legt uit hoe bedrijven en particulieren geld kunnen besparen op het onderhoud van hun tuin: “Met de Quick Scan Groen maken we een kwaliteitsanalyse van de buitenruimte. Bijvoorbeeld omdat de tuin te duur is of de uitstraling of gebruiksvriendelijkheid verbeterd moet worden. We maken dan een analyse: Wat is goed, wat kan beter en wat kost het onderhoud.”

Terugverdientijd
“We doen vervolgens aanbevelingen en maken niet alleen de kosten daarvan inzichtelijk, maar ook de terugverdientijd. Op basis van concrete feiten kan een klant er dan voor kiezen bepaalde wijzigingen door te voeren. Met onze aanpak kunnen we tot 30% besparen op beheer. Soms zelfs meer!”

Onderhoud en beheer
Daarnaast wordt bij de aanleg van een tuin vooral gelet op de investering: Wat is het budget? Maar als je op de lange termijn kijkt, kost het onderhoud en beheer van een tuin vele malen meer dan de aanleg. Allemekinders: “Ook daar kunnen we besparingen realiseren, door het goed samenstellen van de beplanting. Dat doen we met ons eigen plantenconcept: Kleurrijk Groen. Dat is gebaseerd op kleurige, vaste planten die het hele jaar zorgen voor een representatieve tuin die weinig onderhoud vergt. We hebben onlangs nog de tuin aangelegd bij het hoofdkantoor SVRZ in Middelburg. Met vier varianten en bijbehorende kostenplaatjes voor aanleg én onderhoud, kon de beste keus worden gemaakt. En ook nog eens flink worden bespaard.”

Allemekinders-Beveland groenprojecten
Oude Rijksweg 97
4458 AK ‘s Heer Arendskerke
info@allemekinders.nl
0113-563798
www.allemekinders.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *