Geld lenen voor ZZP´ers

Bent u in het bezit van een Eenmanszaak en heeft u financiering nodig? Geld lenen als ZZP’er kan erg lastig zijn. Banken verstrekken vaak geen financiering indien uw onderneming niet aan strenge voorwaarden voldoet, of vragen ontzettend veel zekerheden in ruil voor de lening.

Een andere optie is lenen van particulieren. Deze brengen veelal een hoge rente in rekening. Hoe kunt u geld lenen voor eenmanszaak het beste aanpakken?

De huidige arbeidsmarkt
De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt sterk veranderd, een vast contract voor onbepaalde duur is bijna een uitzondering geworden. Werkgevers geven niet snel een vast contract.

Mede hierdoor is het aantal ZZP’ers de laatste jaren explosief gegroeid. Momenteel in 2019 zijn er meer dan 1.3 miljoen ZZP’ers in Nederland actief en jaarlijks groeit dit aantal tussen de 40.000 en 50.000.

Beginnen als ZZP´er neemt de nodige uitdagingen en risico´s met zich mee, ook kredietverstrekkers zijn hiervan op de hoogte. Banken zijn vaak erg terughoudend om geld te lenen aan ZZP’ers wegens de onvoorspelbare inkomsten. Daarnaast hebben niet alle zelfstandig ondernemers een vangnet als zij arbeidsongeschikt raken of tijdelijk geen werk hebben.

De benodigde documenten om een ZZP lening aan te vragen kunnen per geldverstrekker verschillen. U zult in de meeste gevallen de jaarcijfers moeten kunnen voorleggen van de afgelopen 3 jaar. Met deze cijfers kan de bank een goede inschatting maken van uw inkomsten. Dit is nodig om het risico op wanbetalers voor de geldverstrekker te verlagen.

Ook zult u moeten aantonen dat u een Nederlands bankrekeningnummer heeft en ouder bent dan 18 jaar. Toch zijn er verschillende mogelijkheden en zijn er genoeg mogelijkheden om toch een lening te verkrijgen, benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Vergelijk leningen en bekijk welke lening het beste bij u past op de website www.overstappen.nl.

Geld lenen als (beginnend) ZZP’er kan een serieuze uitdaging vormen. Veel zakelijke financierders geven enkel een krediet aan ondernemingen die een bepaald bedrag per jaar omzet hebben. Voor de ZZP-er vaak niet haalbaar dus. Gelukkig zijn er meerdere opties waarvan u gebruik kunt maken en kunt u deze tegenwoordig gemakkelijk online vergelijken.

Om succesvol ZZP’er te worden moet u beschikken over een gezonde dosis verstand, vakkennis, durf, doorzettingsvermogen en vaak een financiering om te kunnen starten of door te groeien. Herken jij jezelf hierin? Twijfel dan niet en ga op onderzoek uit, neem contact op met verschillende kredietverstrekkers en start vandaag nog met uw onderneming.

Redactie + fotografie: overstappen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

Evenement-tag: Award

Niets gevonden

Er zijn geen resultaten gevonden

","subscription_failed":"Kijk dan de onderstaande velden in om ervoor te zorgen u de juiste informatie.","et_ab_log_nonce":"97ad3eea36","fill_message":"Alsjeblieft, vul op de volgende gebieden:","contact_error_message":"Gelieve de volgende fouten te verbeteren:","invalid":"Ongeldig e-mail","captcha":"Captcha","prev":"Vorig","previous":"Vorige","next":"Volgende","wrong_captcha":"U heeft het verkeerde nummer in de captcha ingevoerd.","wrong_checkbox":"Checkbox","ignore_waypoints":"no","is_divi_theme_used":"","widget_search_selector":".widget_search","ab_tests":[],"is_ab_testing_active":"","page_id":"28187","unique_test_id":"","ab_bounce_rate":"5","is_cache_plugin_active":"yes","is_shortcode_tracking":"","tinymce_uri":""}; var et_pb_box_shadow_elements = []; var et_pb_motion_elements = {"desktop":[],"tablet":[],"phone":[]}; var et_pb_sticky_elements = []; /* ]]> */