Generaties kleuren de Zeeuwse economie

Verkiezing Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2019

Dé ode aan de Zeeuwse familiebedrijven komt er weer aan! Op dinsdag 22 oktober wordt in De Mythe in Goes voor de zesde keer het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar bekend gemaakt.
Het drukbezochte evenement is inmiddels uitgegroeid tot een business event van formaat, met de prijsuitreiking en twee inspirerende sprekers.

De initiatiefnemers zijn Zeeland Business, Baker Tilly Accountants, Zeeuwse Rabobank en Adriaanse van der Weel advocaten. Het belooft een spannende verkiezing te worden, waarin ook het publiek een belangrijke stem krijgt.

Sprekers
Eerdere winnaars, van de edities 2014 tot en met 2018, zijn bouwbedrijf Fraanje, Paree B.V. Elektro Telecom, Omoda, Sinke Groep en TMC Wonen. Tim van den Berg van Zeeland Business vertelt: “Het is belangrijk om Zeeuwse familiebedrijven steeds opnieuw in het zonnetje te zetten. Dat doen we met dit evenement, een inspirerende avond. Er zijn twee sprekers die de verkiezingsavond extra cachet geven. Koen Slippens, directievoorzitter van Sligro en Rose Damen van Damen Shipyards Group komen vertellen over de geschiedenis en toekomstvisie van hun bedrijven. Ze gaan in op de overdracht binnen het familiebedrijf en hoe de nieuwe generatie ondernemerschap vorm geeft. Sligro Food Group bestaat uit foodservicebedrijven in Nederland en België.
Deze groothandel brengt food en gerelateerde non-foodproducten en diensten op de markt. Rose Damen van Damen Shipyards Group vertelt ook over haar familiebedrijf. Het is wereldleider in gespecialiseerde scheepsbouw. Ze maken superjachten, marineschepen, hogesnelheidsvaartuigen en offshore bouwschepen. Beide sprekers hebben hun publiek dus veel te vertellen! De jury bestaat uit economie-gedeputeerde Jo-Annes de Bat en John Dane (HZ University of Applied Sciences), zij laten zien dat dit evenement ondernemers, overheid en onderwijs verbindt. Ook zit de winnaar van de verkiezing van vorig jaar, Aart-Jan Witte van TMC Wonen uit Goes, in de jury.”

Ruggengraat
Baker Tilly Accountants is één van de vier organisatoren van de verkiezing. Marcel Klootwijk: “Wij hebben veel Zeeuwse familiebedrijven als klant. Deze verkiezing is een mooie manier om het familiebedrijf meer in het zonnetje te zetten. Waarom we dat moeten doen? Zo’n 75 procent van de ondernemingen in Zeeland is een familiebedrijf. We hebben het hier dus over de ruggengraat van de Zeeuwse economie. Veel bedrijven zijn ook veel te bescheiden over wat ze kunnen en bieden, terwijl we er echt trots op mogen zijn.” Dat vindt ook John Hagers van de Zeeuwse Rabobank. “Het familiebedrijf is de motor van onze economie. Zeeuwse ondernemers zijn vaak nuchter, maar dat brengt ze juist ook ver. Ze lopen vaak voorop met innovaties. Wij ondersteunen dit feestelijke evenement om onze waardering uit te spreken.” Verena Jongepier van Adriaanse van der Weel advocaten vult aan: “De Zeeuwse familiebedrijven zijn vaak echt uniek.
Er wordt hard gewerkt aan een mooi product of goede dienst waarmee Zeeland heel goed op de kaart wordt gezet. Reden genoeg om een evenement te houden waar ze een warm hart wordt toegedragen.”

Toegangskaarten
Iedereen is gratis welkom op dinsdag 22 oktober in theater De Mythe in Goes bij de Verkiezing van het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar. Het begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. De winnaar wordt rond 21.00 uur bekend gemaakt. Na afloop is er een open netwerkborrel.
Wees er op tijd bij want vol is vol.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

 

 

 

Redactie: Bianca Moorthamer
Fotografie: Martijn Fincke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *