Grens is geen drempel meer

Het is tegenwoordig voor veel bedrijven een uitdaging om goed personeel te vinden. En dan hebben we in Zeeuws-Vlaanderen ook nog eens een forse drempel liggen: de grens met België. Maar die wordt een stuk lager dankzij Den Doelder Staffing & Recruitment.

Dit uitzendbureau kan, dankzij een erkenning van het Belgisch Ministerie van Werk en Sociale Economie, personeel werven, selecteren en plaatsen over de grens. “Zo kunnen we veel breder zoeken voor een nog betere match”, legt directeur Minouche den Doelder uit. “Je wilt dat iemand qua competenties én persoonlijkheid bij een bedrijf past. Als die niet voorhanden is, kijk je
naar de mogelijkheden van omscholing van een gemotiveerd, maar nog niet opgeleid persoon. Maar nu hebben we er dus een extra troef bij, grensoverschrijdend recruitment.

Werknemers zijn vaak huiverig voor de papieren rompslomp van het grensarbeiderschap. Wij bieden ze de mogelijkheid om onder het arbeidsrecht van hun thuisland te blijven werken. Dat verlaagt de drempel enorm. En het geeft ons een grotere vijver om in te vissen. Met ons bijkantoor in België zijn de lijntjes bovendien snel gelegd”, aldus Minouche.

Tekst: Kim de Booij
Foto: Ruden Riemens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *